Ekonomija

 

Otkupna cena suncokreta nepoznata

PANČEVO, 23. avgust 2017. (TV Pančevo) – Poljoprivrednici su počeli žetvu suncokreta. Međutim, na otkupnim mestima nema istaknutih otkupnih cena, pa je to jedan od velikih problema za ratare. Ove godine rod je manji od višegodišnjeg proseka zbog suše, pa su zemljoradnici nezadovoljni odnosom otkupljivača.

 

Ratarske kulture i voće na jesenjem "Danu polja"

PANČEVO, 22. avgust 2017. (TV Pančevo) – U petak, 25. avgusta, na oglednom polju Instituta "Tamiš" stručnjaci ovog kolektiva predstaviće poljoprivrednicima rezultate ogleda za ratarske kulture, kao i iz oblasti voćarske proizvodnje. U okviru "Dana polja", koji će se održati stručnjaci će saslušati i reči paora, kada je reč o ovogodišnjoj proizvodnji.

   

Navodnjavanje važno u proizvodnji voća i povrća

PANČEVO, 21. avgust 2017. (TV Pančevo) – Značaj navodnjavanja je nemerljiv u proizvodnji voća, povrća, ali i ratarskih kultura. Ove godine u izuzetno teškim uslovima zbog suše, paori koji su zalivali, zabeležili su odlične rezultate. Povrtari u Idvoru i Glogonju zalivanje smatraju neophodnim za uspešnu proizvodnju.

   

Suša pogodila i stočare

PANČEVO, 15. avgust 2017. (TV Pančevo) – Na farmi Aurela Malajmarea u Banatskom Novom Selu, kao i na ostalim farmama vide se posledice suše. Krave proizvode značajno manje mleka, do silaže paori sve teže dolaze, stočna hrana raste, a otkupna cena mleka se ne povećava. Sve su to problemi stočara, koji će teško završiti ovu poslovnu godinu.

   

Poljoprivrednici na mukama

PANČEVO, 14. avgust 2017. (TV Pančevo) - Suša će uzeti ne mali danak poljoprivrednicima. Štete od suše osećaju paori u južnom Banatu i čitavoj Srbiji svakodnevno, kako u ratarstvu, tako i u povrtarstvu, voćarstvu i ostalim granama agrara. Više nema sumnje da će rod ratarskih kultura biti prepolovljen, a najviše štete od suše imaće zamljoradnici proizvođači kukuruza i soje.

   

Žetva počela, prinosi mali

PANČEVO, 13. avgust 2017. (TV Pančevo) – Skromno počinje, ali počinje žetva suncokreta u južnom Banatu. Kombajni i traktori su u njivama, a paori se čude malim prinosima, trenutno suncokreta, a uskoro i ostalih ratarskih kultura.