Ekonomija

 

Dolovci u problemu zbog nedostatka pašnjaka

PANČEVO, 7. maj 2017. (TV Pančevo) – Ovčari Dolova imaju dosta problema zbog nedostatka pašnjaka, ali i zbog nedostatka čobana, neotkupljivanja vune i mleka. Uz sve to na relaciji ovčari – ratari nije urađeno mnogo na poboljšanju tog odnosa.

 

Razvoj stočarstva uz pomoć države

PANČEVO, 7. maj 2017. (TV Pančevo) – Stočarstvo Srbije je već decenijama u velikim problemima. Broj grla stoke se iz godine u godinu smanjuje, a merodavni su, najzad, spremni da se stanje u ovoj oblasti popravi. Posla ima dosta, ali i raspoloženja u Ministarstvu poljoprivrede i pokrajinskom Sekretarijatu za agrar.

   

Uljana repica prva privukla pčele

PANČEVO, 5. maj 2017. (TV Pančevo) – Pčelar Pera Šic iz Starčeva sa stotinu košnica pčelari već godinama. Trenutno je sa pčelama u uljanoj repici. Ovogodišnji unos meda ove kulture biće dobar. Uskoro se očekuje i početak najvažnije pčelinje paše, a to je bagremova paša.

   

Osiguranje useva potreba, a ne luksuz

PANČEVO, 5. maj 2017. (TV Pančevo) – Svedoci smo učestale promene vremena i čestih nepogoda, koje prouzrokuju štete na poljoprivrednim proizvodima. U ovakvim uslovima osiguranje poljoprivredne proizvodnje postaje nužnost. Osiguranjem svojih useva i plodova postižete zaštitu svojih poljoprivrednih kultura od mnogobrojnih opasnosti kojima su izloženi tokom godine. „DDOR Novi Sad” vam omogućava osiguranje svih poljoprivrednih kultura.

   

Ovčarstvo u Južnom Banatu

PANČEVO, 2. maj 2017. (TV Pančevo) – U ovčarstvu je dobra zarada ističu oni koji se bave ovim poslom. Trenutno stanje u ovčarstvu je šareno. Ima sela u kojima ima više čopora ovaca, a među onima u kojima je najrazvijenije ovčarstvo su Dolovo i Sakule. Međutim, u južnom Banatu ima i mesta gde je stanje ovčarstva loše.

   

Pančevci na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu

PANČEVO, 1. maj 2017. (TV Pančevo) – Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu je najveća smotra poljoprivredne mehanizacije, stoke al i drugih predstavnika agrara. Ovogodišnji 84. sajam trajaće od 13. do 19. maja, a na njemu značajno mesto zauzimaju poljoprivrednici i preduzeća iz Pančeva.