Ekonomija

 

Kiša umanjila bagremovu pašu

PANČEVO, 10. maj 2017. (TV Pančevo) – Pčelarima svaka godina zavisi od prve, bagremove paše. Ove godine bagrem je odlično cvetao, ali je kiša uticala na to da nije medio kako se očekivalo. Ukoliko narednih dana bude lepo vreme, biće bagremovog meda, ali u granicama do proseka. Pčelari se nadaju boljim pčelinjim pašama.

 

NIS sa dobrim rezultatima krenuo u 2017. godini

PANČEVO, 10. maj 2017. (TV Pančevo) – NIS grupa objavljuje konsolidovane rezultate poslovanja za prvi kvartal 2017. godine, pripremljene u skladu sa međunarodnim standardima finansijskog izveštavanja. U prvom tromesečju 2017. godine NIS grupa je znatno poboljšala finansijske rezultate. Neto dobit je iznosila 5,4 milijarde dinara što je višestruko bolji rezultat od ostvarenog u prvom kvartalu 2016. godine kada je neto profit bio 261 milion dinara. Takođe, pokazatelj EBITDA (dobit pre plaćanja kamata, poreza na dobit i amortizacije) u prva tri meseca 2017. godine bio je 11,1 milijardu dinara, što je gotovo tri puta više u odnosu na prethodni izveštajni period kada je isti pokazatelj iznosio 3,8 milijardi.

   

Krajnje vreme za posetu voćnjaka

PANČEVO, 9. maj 2017. (TV Pančevo) – Kiše koje su pale dobro su došle voću. To što nije bilo grada u pančevačkim voćnjacima, takođe je vrlo dobro za ovdašnje voćare. Sada je vreme da voćari posete voćnjake i deluju, kako bi sprečili razvoj bolesti u njima.

   

Dobar ovan pola stada

PANČEVO, 8. maj 2017. (TV Pančevo) - U južnom Banatu značajna pažnja se posvećuje ovnovima. Njihovo značenje za stado je veliko. To ovčari vrlo dobro znaj, i paze da u stadu imaju kvalitetnog ovna, kako bi i u narednom periodu imali dobro potomstvo u stadu.

   

Zadruge šansa za male proizvođače

PANČEVO, 8. maj 2017. (TV Pančevo) - Zemljoradničke zadruge su već decenijama na prostoru Srbije u krizi. Sada postoji raspoloženje, a i potreba za udruživanjem u zadruge. Trenutno je mali broj zadruga, koje dobro posluju, ali šansa malih paora je u udruživanju na zadrugarskim osnovama poruka je iz vlasti, ali i od strane poljoprivrednika.

   

Aleksandar Antić: Ispunićemo obavezu prema EU

PANČEVO, 8. maj 2017. (TV Pančevo) – Srbija će uspeti da ispuni obavezu prema EU da do 2020. dostigne udeo od 27 odsto obnovljivih izvora energije u ukupnoj potrošnji struje, s obzirom da smo trenutno izmedju 23 i 24 odsto, izjavio je danas ministar energetike Aleksandar Antić. Prema njegovim rečima, ako je oko 5,6 miliona tona ekvivalenta nafte nas ukupni potencija iz obnovljivih izvora energije, oko 3,3 milona je iz biomase.