Ekonomija

 

Dobit NIS-a veća u prvom polugodištu ove godine

PANČEVO, 27. jul 2017. (TV Pančevo) – NIS grupa objavljuje konsolidovane rezultate poslovanja za prvo polugodište 2017. godine, pripremljene u skladu sa međunarodnim standardima finansijskog izveštavanja.

 

Šarenilo dobre ponude

PANČEVO, 15. jul 2017. (TV Pančevo) – Pune su tezge i ove subote svežeg voća i povrća na Zelenoj pijaci. Pored dobre ponude, veliki broj sugrađana ima dugogodišnju naviku da pazari na pijaci. Pijaca je i mesto gde često sretnete poznanike i pored dobre kupovine porazgovarate sa dragim osobama.

   

Težak period za svinjarstvo

PANČEVO, 6. jul 2017. (TV Pančevo) – Bez obzira što srpsko i južnobanatsko svinjarstvo prolaze kroz težak period, potencijali za proizvodnju svinja i svinjskog mesa postoje. Jedan od problema je uvoz svinjskog otpada, dok su plasman, cena i vakcinacija na svinjsku kugu takođe problem svinjarstva.

   

U zadrugarstvu budućnost agrara

PANČEVO, 1. jul 2017. (TV Pančevo) – Zadrugarstvo je budućnost razvoja agrara. Do nedavno je bilo zapostavljeno u Srbiji, a Vlada Republike Srbije čini konkretne korake da oživi srpsko zadrugarstvo. Uz sadašnjih 1.600 poljoprivrednih zadruga, naredne tri godine biće formirano još 500 zadruga, a Međunarodni dan zadrugarstva, 1. jul, Vlada Srbije dočekuje spremna da oživi ovu oblast.

   

Žetva pšenice u Pančevu, Opovu, Alibunaru, Kovačici

PANČEVO, 1. jul 2017. (TV Pančevo) – Žetva pšenice na više od 20.000 hektara u četiri južnobanatske opštine – Pančevu, Opovu, Alibunaru i Kovačici - u toku je. Prinosi su različiti od atara do atara i kreću se od hiljadu do nekoliko hiljada kilograma po hektaru. Paori nisu zadovoljni cenom, koja ukazuje na neisplativost proizvodnje "hlebnog žita".

   

Kilogram borovnica 2500 dinara

PANČEVO, 10. jun 2017. (TV Pančevo) – Ponuda na pančevačkoj pijaci sve je bolja. Voća i povrća sve je više u ponudi jer je stigla i roba iz domaćih plastenika. To se odražava i na cene te robe. Tako se mladi luk iz domaćih plastenika može kupiti po 20, a rotkvice i zelena salata za 50 dinara. Što se tiče voća ove subote, na tezgama pored trešnja i jagoda, mogle su se naći i breskve, kajsije i lubenice, ali i borovnice.