Baner
Baner

„Sportom protiv droge” u Jabuci

 Izvor: Radio Pančevo, 22.4.2015.

„Srpska Sparta” iz Pančeva organizovaće po 11. put tribinu pod nazivom „Sportom protv droge”.

U saradnji s Rukometnim klubom Jabuka, tribina će biti održana u Domu kulture u Jabuci, u četvrtak, 23. aprila, od 18 sati.

Počasni predsednik „Srpske Sparte” Zoran Stavrevski kazao je da ovo udruženje nastavlja da organizuje edukativne tribine u naseljenim mestima i istakao da će na tribini u Jabuci biti veliki broj gostiju.

– Udruženje sportista i ljubitelja sporta „Srpska Sparta” nastavlja organizovanje edukativnih tribina u manjim sredinama i okolnim mestima Grada Pančeva. Posle Dolova, Glogonja i Starčeva, na red je došla i Jabuka. Na ovoj tribini gostovaće: Saša Pavlov, zamenik gradonačelnika Pančeva, Mirela Petrović, lekar, Miroslav Jovanovski, član Rukometnog kluba Jabuka, Miodrag Radojković, gradski većnik zadužen za prosvetu, Aleksandar Terzić, student Policijske akademije i MMA borac – izjavio je Stavrevski.

Predsednik „Srpske Sparte” Zoran Rajačić istakao je da se ovo udruženje odlučilo na saradnju s Rukometnim klubom Jabuka zato što postižu dobre sportske rezultate.

– „Srpska Sparta” se odlučila da ovu tribinu organizuje s nosiocem sporta u Jabuci, a to je Rukometni klub. Radi se o klubu s tradicijom i klubu koji je na pragu Prve lige – naveo je Rajačić.

Predsednik Rukometnog kluba Jabuka Miroslav Kalinić napomenuo je da je selu preko potrebna ovakva tribina. On je dodao da je sport prava borba protiv narkomanije.

– Selu je i te kako potrebna ova tribina, baš zbog toga da bi se naša deca edukovala. Oni se moraju upoznati s pravim vrednostima sporta i šta sve može loše da im se desi konzumiranjem droge – ocenio je Kalinić.

Tribina „Sportom protiv droge” biće održana u četvrtak, 23. aprila, od 18 sati, u Domu kulture u Jabuci.