Baner
Baner

„Tamiš” pobedio „Spartak” u poslednjim sekundama

Izvor: Radio Pančevo, 22.10.2015.

Košarkaši „Tamiša” ostvarili su sinoć prvu pobedu u Košarkaškoj ligi Srbije. Oni su na svom terenu, u Hali sportova na Strelištu, bili bolji od „Sloge” iz Kraljeva, rezultatom 70:69. Pobedonosne poene za „Tamiš” u poslednjim sekundama utakmice postigao je Radoslav Peković. Pančevački tim sada ima skor od jedne pobede i tri poraza, a u narednom, petom kolu Košarkaške lige Srbije „Tamiš” igra u gostima protiv „Spartaka” u Subotici.

Do prve pobede u sezoni košarkaši „Tamiša” došli su posle velike borbe i neizvesne završnice u duelu sa „Slogom” iz Kraljeva. Gosti su tokom čitavog susreta imali prednost, međutim, u samom finišu utakmice pančevački tim je uspeo da prebrodi pritisak i preokrene rezultat u svoju korist. Junak susreta Radoslav Peković, koji je postigao poene za preokret, istakao je posle utakmice da će ova pobeda podići samopouzdanje celoj ekipi.

– Bila je to prava rovovska borba na terenu. Mislim da je večeras sreća bila na našoj strani, a ovo je mnogo važna pobeda za nas i za naše samopouzdanje – izjavio je Peković.

Trener „Tamiša” Bojan Jovičić posle sureta je rekao da su svi u ekipi bili pod velikim pritiskom i da je utakmica bila izuzetno teška.

– Videlo se da smo igrali pod velikim pritiskom. To se odrazilo na naš šut i zato smo promašili oko deset čistih zicera. Pored toga što je „Sloga” sjajno igrala, oni su ubacili nekoliko neverovatnih koševa i to kada je vreme isticalo za napad. Nismo odustajali i borili smo se do kraja. Moram od srca da čestitam mojim momcima, jer znam pod kojim sam pritiskom i odgovornošću bio kao trener, a pretpostavljam da je i njima podjednako bilo teško kao igračima. Na kraju smo uspeli da sačuvamo hladne glave i da pobedimo, što je bilo najvažnije u ovom trenutku za nas – kazao je Jovičić.

Pored Pekovića, koji je postigao deset poena, u redovima „Tamiša” istakao se Ivan Smiljanić, koji je zabeležio 25 poena i deset skokova.

Pančevački tim sada ima skor od jedne pobede i tri poraza, a u narednom, petom kolu Košarkaške lige Srbije „Tamiš” igra u gostima protiv „Spartaka” u Subotici.