Baner
Baner

Svih 19 sportista iz Pančeva osvojilo medalje

 Izvor: Radio Pančevo, 5.8.2015.

Sportisti, treneri i članovi Specijalne olimpijade Srbije sinoć su se vratili u zemlju sa 17 osvojenih medalja, a svi Pančevci koji su bili u reprezentaciji okitili su se odličjima.

Na beogradskom Aerodromu ‚‚Nikola Tesla” dočekali su ih porodice, navijači i Vanja Grbić, jedan od najzaslužnijih za to što je 109 članova naše delegacije ovog leta učestvovalo na svetskim igrama, kao i ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Vanja Udovičić, koji im je čestitao na ogromnom postignutom uspehu.

Svih 19 pančevačkih sportista koji su na ovom velikom takmičenju predstavljali svoj grad i zemlju, kući se vratilo s medaljama. Ceo fudbalski tim, od 16 igrača, činili su fudbaleri iz Pančeva i okoline, a na Olimpijadi su osvojili zlato pobedivši Austriju sa 4:1.

U timu ženske odbojkaške reprezentacije bila je Sangeta Demir iz našeg grada, a deo muške odbojkaške ekipe činili su Martin Labat i Bojan Nikolić. Oni su sa svojim timovima osvojili bronzane medalje.

Među trenerima koji su predvodili ove sjajne devojke i mladiće je i Miodrag Maksimović iz Sportskog kluba „Kliker” iz Pančeva.