Baner
Baner

Sutra obaranje ruku u Hali

Izvor: Radio Pančevo, 18.4.2015.

U Pančevu će sutra, 19. aprila, biti održano šesto Prvenstvo Srbije u sportskom obaranju ruke u Hali sportova na Strelištu, od 16 sati. Ovaj sport, koji je više od 50 godina veoma popularan u svetu, u našoj zemlji je postao aktuelan 2010. godine, a broj sportista koji se aktivno njim bave raste iz godine u godinu.

– Snaga, tehnika, izdržljivost, psihička sprema, fokusiranost i naporni a redovni treninzi su neki od preduslova za uspešno bavljenje ovim sportom. Obarači se mesecima pripremaju za neko takmičenje, a borbe traju najčešće samo nekoliko sekundi. Zbog toga je ovaj sport veoma atraktivan i za gledanje i za učestvovanje. Prvenstvo Srbije organizujemo u konkurenciji muškaraca i žena po principu težinskih kategorija. Titulu apsolutnog šampiona Srbije i levom i desnom rukom brani Ivan Glodžić iz Bačke Palanke, a u ženskoj konkurenciji, šampionka Srbije Borka Dakić iz Pančeva – rekao je Igor Kostić iz Saveza Srbije za obaranje ruke.

Takmičenje će biti održano u Hali sportova u Pančevu, od 16 sati, a ulaz je slobodan. Prvenstvo Srbije u sportskom obaranju ruke je istovremeno i kvalifikacioni turnir za formiranje reprezentacije Srbije, koja početkom juna učestvuje na Evropskom prvenstvu u Bugarskoj.