Baner
Baner

Sređeni tereni u OŠ „Isidora Sekulić”

Izvor: Radio Pančevo, 20.11.2014.

Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu nastavio je sa akcijom opremanja sportskih terena po školama na teritoriji Pančeva i naseljenih mesta. U Osnovnoj školi „Isidora Sekulić” danas je zvanično otvoren tartanski teren za košarku i odbojku, kao i mini pič teren s veštačkom travom.

Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Tepić istakla je da je opremanje sportskih terena u školama osnova Strategije razvoja školskog sporta u Autonomnoj Pokrajini Vojvodini, koja je usvojena jednoglasno u Skupštini Vojvodine.

– Ovo je 13. škola koju smo uredili. Uglavnom su to tartanski tereni za košarku i odbojku, i mini pič tereni za fudbal. Takođe, sanirali smo parket, kao i mokre čvorove, i na taj način poboljšali uslove za odvijanje nastave fizičkog vaspitanja, kao i vannastavne aktivnosti. Na ovakvim aktivnostima se zasniva Strategija razvoja školskog sporta, koja je usvojena u Skupštini Vojvodine. Fizičko vaspitanje je jedini predmet, pored sprskog, matematike i stranog jezika, koji ima kontinuitet od prvog do osmog razreda, ne zato da bismo stvarali takmičare i medalje, već da bi imali zdravu i radnosposobnu decu – izjavila je Tepićeva.

Branka Beljić, direktorka OŠ „Isidora Sekulić”, navela je da je ovo poseban dan za školu i njene učenike.

– Mnogo nam znače tereni i ovo nam je baš nedostajalo. Danas je u školi divna i svečana atmosfera jer, pored dvorišta, koje smo uredili ispred škole, sada imamo i svetsko igralište za košarku i odbojku, kao i za fudbal. Što je još važnije, deca su bezbedna i svi zaposleni u školi su prezadovoljni zbog toga – napomenula je Beljićeva.

Izrada tartanskog terena, kao i mini pič terena, koštala je oko sedam miliona dinara. Najavljeno je da će se u ovoj školi u narednom periodu, kako bi se ovaj mali sportski kompleks dopunio, preurediti i tribinski prostor, koji je u veoma lošem stanju. Takođe je najavljeno i da će biti dopunjeno osvetljenje, kako bi tereni noću bili pregledniji, a na taj način i bezbedniji za decu i ostale korisnike.

 

Komentari 

 
+5 #2 Poreski obveznik 21-11-2014 07:59
Svaka cast Tepicevoj sto ne zaboravlja sredinu iz koje je otisla.Nazalost senku baca sramotna izjava Radojkovica koji je i ovaj svecani cin iskoristio za politicki obracun i promociju a svoju nesposobnost pravdao delima pokrainske vlasti.
Citiraj
 
 
+5 #1 bas mi je drago! 20-11-2014 19:11
Da je vise Pancevaca na funkcijama, pa da se svi zaloze za ovu decu.
Citiraj