Baner
Baner

Rukometaši „Jabuke” i veslač Stanojević kod gradonačelnika

Izvor: radio Pančevo, 16.9.2015.

Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov i Aleksandar Farkaš, gradski većnik zadužen za sport, ugostili su danas u Gradskoj upravi Rukometni klub „Jabuka”, koji se plasirao u Prvu ligu Srbije, i takmičara Veslačkog kluba „Tamiš” Miloša Stanojevića, koji je osvojio bronzu na Svetskom prvenstvu u Francuskoj.

Za Rukometnim klubom „Jabuka” je uspešna sezona jer su uspeli da se plasiraju u Prvu ligu Srbije. Tim povodom, rukovodstvo i igrače kluba danas je ugostio Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva. Trener Žikica Milosavljević, koji je ovaj sportski kolektiv predvodio do tog uspeha, izjavio je da će naredna sezona biti pravi izazov.

– Mislim da će ovo biti ozbiljna sezona. Prva liga je dobra, ima dosta jakih ekipa. Pored nas, iz južnog Banata su tu  Vladimirovac i Banatski Karlovac. Zaista ćemo morati da se spremimo na pravi način. Ekipa je ostala nepromenjena i s iskustvom koje imamo od prošle sezone, očekujem dobre rezultate – izjavio je Milosavljević.

Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov istakao je na prijemu da su uspešni sportisti još jednom pokazali da su pravi pančevački brend. On je dodao da rukomet u Pančevu ide uzlaznom putanjom.

– Evidentna je uzlazna putanja rukometa u Pančevu, posle dugogodišnjeg perioda stagniranja i opadanja popularnosti. Moram da napomenem još jednom da je Pančevo grad sporta. Rukometaši moraju da ostvare dobre rezultate koji će biti vrednovani od strane grada i da razvijaju brend rukometa na teritoriji celog južnog Banata – naveo je Pavlov.

Rukometaši „Jabuke”, u nedelju, od 19 sati, dočekuju „Crvenu zvezdu” iz Mokrina, u prvom kolu Prve lige Srbije.

Gradonačelnikov gost bio je i Miloš Stanojević, veslač pančevačkog „Tamiša”, osvajač bronzane medalje na nedavno održanom Svetskom prvenstvu u skifu za lake veslače, u Francuskoj. Ovo je istorijski rezultat Veslačkog kluba „Tamiš”.

Stanojević je ocenio da je, zahvaljujući saradnji s klubom iz Pariza, uspeo da ostvari svoj najveći uspeh u karijeri.

– Takmičio sam se sa čamcem koji sam dobio na korišćenje od kluba iz Pariza. Tamo sam boravio skoro celo leto pripremajući se za Svetsko prvenstvo. Uz njihovu pomoć i pomoć mog kluba „Tamiš” iz Pančeva, uspeo sam da ostvarim najbolji rezultat u svojoj karijeri, i sada imam elana za nastavak sezone – rekao je Stanojević.

Pavlov je čestitao i Milošu Stanojeviću na fantastičnom rezultatu i dodao da Pančevo ima dobre preduslove za razvoj i ovog sporta.

– Veliko mi je zadovoljstvo to što sam za ovo kratko vreme mog mandata imao čast da ugostim sportiste s izuzetnim svetskim rezultatima. Milošu svaka čast na uspehu. On je istaknuti sportista, a Pančevo ima za taj sport preduslov. Imamo jedan od najstarijih veslačkih klubova i grad koji izlazi na dve reke – zaključio je Pavlov.

Miloš Stanojević će narednog vikenda nastupiti na Prvenstvu Srbije.