Baner
Baner

Plivači „Tamiša” zadovoljni zbog balonke

Izvor: Radio Pančevo, 15.7.2015.

Predstavnici Plivačkog kluba „Tamiš” održali su danas konferenciju za novinare, na kojoj su skrenuli pažnju na uslove za treniranje i predstavili ostvarene rezultate i planove svojih članova Anje Crevar i Čabe Silađija.

Poznato je da pančevački plivači u poslednjih nekoliko godina imaju loše uslove za treniranje, međutim to ih nije sprečavalo da ostvaruju dobre rezultate. Članica Plivačkog kluba „Tamiš” Nađa Higl izrazila je veliko zadovoljstvo zbog balon hale koja će biti postavljena iznad otvorenog bazena tokom jesenjeg i zimskog perioda.

– Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine prepoznala je da Pančevo obiluje talentima u plivanju i omogućila da se natkrije spoljašnji bazen JKP-a „Mladost”. Tako da će naši plivači, naši sadašnji i budući šampioni, kao i svi građani Pančeva i okoline, moći tokom čitave godine da koriste oba bazena i da treniraju u boljim uslovima – izjavila je Nađa Higl.

Mlada pančevačka plivačica Anja Crevar nedavno je osvojila bronzanu medalju na Evropskim igrama u Bakuu i tako ostvarila sjajan uspeh. Anja će uskoro nastupiti na Svetskom seniorskom prvenstvu u Kazanju i to će joj biti prvi nastup na ovako velikom takmičenju u seniorskoj kategoriji.

– Meni je veliki uspeh samo to što ću učestvovati na tom takmičenju, zato što je seniorska kategorija u pitanju. Nadam se da ću popraviti svoja vremena. Nakon toga me očekuje Svetsko juniorsko prvenstvo u Singapuru. Za to takmičenje se posebno spremam i nadam se dobrim rezultatima – rekla je Crevarova.

Čaba Silađi će, kao i Anja Crevar, nastupiti na Svetskom prvenstvu za seniore u Kazanju. Njemu je ovo četvrto Svetsko prvenstvo i on je napomenuo da su mu ambicije veće nego ikad.

– Ovo je meni četvrto Svetsko prvenstvo i sigurno da su mi sad ambicije najveće, pošto iza sebe imam potvrđenu A normu i zlato s Univerzijade. Plivaću na 50 i 100 metara prsno, i očekujem najbolji plasman – kazao je Silađi.

Čaba je dodao da su uslovi na otvorenom bazenu u Pančevu solidni, ali da se ne može odraditi najkvalitetniji trening. On će otputovati u subotu u Antaliju, kako bi se što bolje pripremio za Svetsko prvenstvo u Kazanju, koje će biti održano od 24. jula do 9. avgusta.