Baner
Baner

Pančevo u nedelju domaćin prve utakmice u sezoni u američkom fudbalu

                       

PANČEVO, 26. mart 2010. (Radio Pančevo) - Nacionalna liga Srbije u američkom fudbalu počinje ovog vikenda. Pančevački Panteri u prvom kolu dočekuju Anđeoske Ratnike iz Čačka u nedelju, 28. marta od 13 časova na Sportskom centru „Mladost“.

 

Utakmicom Pančevo ’Panthers’ – Čačak ’Angel Warriors ovog vikenda počinje nova sezona u NLS u američkom fudbalu. Pančevačka ekipa igra prvi put sa Čačanima koji su se do sada takmičili u nižem rangu, međutim u poslednje vreme pokazali su veliki napredak u igračkom i u organizacionom smislu.

Ove sezone u Nacionalnoj Ligi Srbije igraće sedam ekipa pod pokroviteljstvom Saveza američkog fudbala Srbije. Pored Pančevaca i Čačana u prvom kolu sastaju se Kraljevske krune iz Kraljeva i Odmetnici iz Požarevca. Utakmica između Beogradskih Plavih zmajeva i Vitezova iz Kleka odložena je za april zbog obaveza Beograđana u Evropskoj ligi američkog fudbala. Aktuelni prvaci NLS, Divlji Veprovi iz Kragujevca slobodni su u prvom kolu.

Utakmica između pančevačkih Pantera i Anđeoskih Ratnika iz Čačka biće odigrana u nedelju 28. marta od 13 časova na Sportskom centru Mladost.