Baner
Baner

Otvoren prvi trening centar za stoni fudbal

Izvor: Radio Pančevo, 17.10.2015.

Prvi trening centar za stoni fudbal u Srbiji svečano je otvoren juče u Pančevu, u Ulici Vuka Karadžića 2b. Centar u kome se nalazi pet profesionalnih stolova, otvorio je član Gradskog veća zadužen za sport Alekandar Farkaš.

U organizaciji Grada Pančeva i Federacije stonog fudbala Srbije juče je u našem gradu otvoren prvi trening centar ovog tipa. U njemu se nalaze profesionalni stolovi, koje je verifikovala Međunarodna federacija stonog fudbala (ITSF), čiji je član i Srbija.

Miloš Đorđević, predsednik Federacije stonog fudbala Srbije, izrazio je zadovoljstvo zbog toga što je dugogodišnji napor da se otvori trening centar u našem gradu, urodio plodom.

– Pančevo je među prvim gradovima u kojima je počelo takmičenje u stonom fudbalu. Meni, kao predsedniku Federacije i kao Pančevcu, puno je srce što ovako nešto sad postoji u Pančevu. Dugo smo radili da bismo ovo postigli i bez pravih prijatelja koji vole stoni fudbal, sigurno ne bismo uspeli. To je dokaz da se uz entuzijazam i bez mnogo novca može napraviti nešto – izjavio je Đorđević.

Početak rada ovog trening centra je najbolja najava Međunarodnog turnira „Balkan kup”, koji će biti održan od 23. do 25. oktobra, u dvorani „Apolo”. Na „Balkan kupu” učestvovaće Srbija, Hrvatska i Slovenija, a očekuje se dolazak i predstavnika iz Austrije, Bugarske i Mađarske.

Reprezentacija Srbije u stonom fudbalu planira i učešće na Svetskom prvenstvu 2017. u Hamburgu.

Pored toga što je trening centar predviđen za pripreme naših reprezentativaca, u njemu se u stonom fudbalu mogu oprobati svi zainteresovani Pančevci bez obzira na pol i godine.