Baner
Baner

Najbolji reprezentant Pančeva – Borković

Izvor: Radio Pančevo, 26.11.2014.

Gradonačelnik Pančeva Pavle Radanov i član Gradskog veća zadužen za sport Aleksandar Farkaš ugostili su danas u Gradskoj upravi našeg sugrađanina i najboljeg automobilistu Srbije Dušana Borkovića, koji je na nedavno završenom šampionatu u VTCC šampionatu ostvario zapažene rezultate.

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković ostvario je istorijski uspeh ove godine u samom finišu sezone u VTCC šampionatu, pošto je na čuvenoj stazi Suzuka u Japanu osvojio drugo mesto i tako uspeo da se popne na pobednički podijum. Ovo je ujedno i najbolji uspeh u istoriji našeg automobilizma.

Borković je danas u kabinetu gradonačelnika istakao da mu je podrška Grada Pančeva mnogo pomogla tokom protekle sezone, koju je ocenio kao veoma uspešnu.

– Moram da priznam da bi mi bilo jako teško da se takmičim u svetskom šampionatu da nije bilo pomoći Grada Pančeva. Poznato je da je automobilizam najskuplji sport na svetu, ali je isto tako i najpraćeniji. Vozač u takvom takmičenju ima veliku odgovornost jer na taj način predstavlja svoju državu i svoj grad. Iza mene je veoma uspešna sezona. Bilo je mnogo uspona i padova, kao i nepredviđenih troškova, ali se na kraju sve isplatilo, kada sam se popeo na podijum posle trke u Japanu – izjavio je Borković.

Gradonačelnik Pančeva Pavle Radanov čestitao je Dušanu Borkoviću na uspehu i zahvalio mu na najboljoj mogućoj prezentaciji Pančeva širom sveta.

– U ime Grada Pančeva i u svoje lično ime, želim da tebi i tvom timu čestitam na velikom uspehu koji si postigao u automobilizmu u istoriji Srbije, pa čak i Jugoslavije. Posebna mi je čast što si Pančevac, i što Pančevo nosiš u srcu, i što kroz svaki svoj uspeh koristiš priliku da promovišeš kako Republiku Srbiju, tako i svoje rodno Pančevo – rekao je Radanov.

Aleksandar Farkaš, gradski većnik zadužen za sport, napomenuo je da je Grad Pančevo u skladu sa svojim mogućnostima pomagao Borkoviću.

– Velika nam je čast što Dušan Borković ima grb Grada na automobilu koji vozi na trkama, kao i na odelu, i na taj način promoviše Pančevo u svakom trenutku u bilo kom delu sveta i na bilo kom mediju, i to je nešto što nema cenu. U ukupnom iznosu potreba njega i njegovog tima mi učestvujemo samo u malom procentu, jer ovo je najskuplji sport na svetu i zaista ne možemo da pratimo te milionske iznose, ali trudimo se da, u skladu sa svojim mogućnostima, maksimalno pomognemo našem šampionu – kazao je Farkaš.

Kada su planovi našeg najboljeg automobiliste u pitanju, on je i dalje član VTCC karavana, ali ima i nekoliko ponuda koje još razmatra. Borković je naglasio da će sve biti jasnije u narednom periodu kada bude definisan budžet za narednu sezonu.