Baner
Baner

Nagrađeno 39 sportista

Izvor: Radio Pančevo, 17.12.2014.

Trideset devet sportista iz Pančeva danas je primilo novčane nagrade u Maloj sali Gradske uprave. Novac su sportistima uručili član Gradskog veća zadužen za sport Aleksandar Farkaš i članovi Saveta za sport Nađa Higl, Dušan Borković i Predrag Stojadinov. Najuspešniji sportisti dobili su od 10.000 do 70.000 dinara.

Grad Pančevo, pored finansiranja sportskih klubova, nastoji i da nagradi same sportiste za ostvarene uspehe, istakao je Aleksandar Farkaš, član Gradskog veća zadužen za sport.

– Resor sporta Grada Pančeva trudi se da ne samo finansira sportske klubove već i same sportiste za ostvarene rezultate, a sve to kroz konkurs, koji je trajao do 5. decembra. Nismo želeli da ti uspesi ostanu na nivou tapšanja po ramenu. Već smo izdvojili sredstva u iznosu od 10.000 do 70.000 dinara u zavisnosti od toga da li je sportista senior, junior ili kadet, kao i u odnosu na to da li je uspeh ostvaren na državnom, svetskom ili evropskom nivou – izjavio je Farkaš.

Među dobitnicima nagrade je i Slobodan Bitević, proslavljeni karatista „Dinama”. On je naveo da je ovaj gest dokaz da Grad Pančevo brine o svojim sportistima.

– Želim da zahvalim Pančevu na ovoj nagradi. Ovo je zaista lep gest i dokaz da Grad brine o svojim sportistima. Ovo je svakako lep podstrek za sve nas da i naredne godine postignemo dobre rezultate. Iza mene je uspešna sezona, a kao najveći uspeh izdvojio bih bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Finskoj – rekao je Bitević.

Mlada plivačica „Dinama” Anja Crevar, koja je takođe dobitnik nagrade, napomenula je da joj mnogo znači to što Grad Pančevo prati njene rezultate.

– Kao najznačajniji rezultat ove godine izdvojila bih četiri zlata na Mediteranskim igrama u Izraelu i obaranje apsolutnog rekorda na 800 metara kraul. Ova nagrada mi mnogo znači zato što sam je dobila od Grada, a važno mi je i to što me podržavaju i prate u mom napretku – objasnila je Crevarova.

Grad Pančevo je ove godine nagradio 39 sportista, što je za 15 više u odnosu na prethodnu godinu.