Baner
Baner

Antonov i Gajić: Ostvarenje dečačkog sna

Izvor: Radio Pančevo, 23.6.2015.

Za svetske prvake u fudbalu Nemanju Antonova i Milana Gajića danas je u Gradskoj upravi upriličen doček, gde su ih ugostili gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov i Aleksandar Farkaš, gradski većnik zadužen za sport.

Nemanja Antonov, fudbaler koji je prve sportske korake načinio u rodnom Kačarevu, istakao je na prijemu kod gradonačelnika da cela ekipa nije bila svesna uspeha i da je tek po sletanju u Beograd uvideo kakav su rezultat ostvarili. On je dodao da je pobeda nad Brazilom u finalu od 2:1 ostvarenje njegovog dečačkog sna.

– Osećaj je predivan i ne može se opisati. Nismo ni bili svesni šta smo tamo uradili, pošto smo bili izolovani i nismo imali predstavu kakva euforija vlada ovde. Po sletanju na aerodrom, shvatili smo da smo bukvalno digli celu Srbiju na noge, kao i naše Pančevo. Brazilci su bukvalno rođeni s loptom i veliki su majstori fudbala. Bilo nam je zaista teško, ali verovali smo u sebe i nismo hteli da budemo samo učesnici finala. To finale smo kao deca svi sanjali i ovaj uspeh je upravo ostvarenje dečačkog sna – izjavio je Antonov.

Milan Gajić je napomenuo da je ekipa vredno trenirala prošle tri godine da bi postigla ovakav uspeh, a dodao je i da se vrlo rado seća svojih prvih fudbalskih koraka u „Dinamu”.

– Na prvom okupljanju, pre tri godine, zajedno smo pogledali klip Čileanaca iz 1987. godine i tada smo zacrtali da je osvajanje Svetskog prvenstva naš cilj. Težili smo tome i projektovali smo da za tri godine dostignemo ovo što smo sada uradili. Kada sam imao sedam godina, počeo sam da treniram u „Dinamu” i pamtim svaki trenutak u ovom klubu. „Dinamo” mi je bio velika odskočna daska jer sam upravo poslednju utakmicu odigrao protiv OFK Beograda, čiji sam sada član. Gde god da odem, uvek mi je Pančevo u srcu i uvek se rado vraćam jer ovo je moja kuća – kazao je Gajić.

Gradonačelnik Saša Pavlov napomenuo je da Srbija dosad nije postigla ovako veliki uspeh kada je fudbal u pitanju i poželeo ovim momcima da što pre brane boje srpske A selekcije. On je podsetio da je Pančevo u poslednjih nekoliko godina dočekivalo šampione, ali da ovaj uspeh ima savim drugu dimenziju zato što je fudbal najvažnija sporedna stvar na svetu.

– Koliko znam, od kada je Srbija postala samostalna država, nije postigla ovako veliki uspeh u fudbalu. Želim da ovi dečaci što pre brane boje A selekcije jer sam siguran da će biti dobri i u tome. Radi se zaista o predivnim momcima, koji uprkos svojoj mladosti čvrsto stoje na nogama, tako da u njihov dalji uspeh ne sumnjam. Pančevo je grad sporta, ali ovaj uspeh ima sasvim drugu dimenziju jer je fudbal najvažnija sporedna stvar na svetu – rekao je gradonačelnik Pavlov.

Za Nemanju Antonova i Milana Gajića danas je organizovan doček i na Gradskom stadionu u Pančevu, gde su nekada trenirali i igrali za „Dinamo”. Nakon ovog velikog uspeha, momke čeka kratka pauza, a zatim i povratak na drugi deo priprema OFK Beograda na Zlatiboru.