Baner

Servisne informacije za 19. jun 2015.

 Izvor: Radio Pančevo, 19.6.2015.

Negativne 0 i A krvna grupa hitno su potrebne Službi za transfuziju u Pančevu. Transfuziolozi apeluju na davaoce da hitno dođu do 15 sati, u prostorije Službe, ili sutra, od 8 do 13 sati, kako ne bi bili ugroženi pacijenti u Opštoj bolnici Pančevo, kojima je krv neophodna za lečenje.

Za danas nema najavljenih isključenja vode. Bez struje će ostati delovi Pančeva, Dolova i Banatskog Brestovca.

Autobusi ATP-a, ovog petka, 19. juna, saobraćaju po zimskom redu vožnje za radni dan, na svim linijama, bez izostanaka i kašnjenja.

Od 22. juna počeće da se primenjuje letnji red vožnje u međugradskom saobraćaju i na prigradskim linijama, a od 1. jula letnji red vožnje važiće i na gradskim linijama.

Od ove godine ATP će svakodnevno prevoziti putnike za Crnogorsko primorje. Prvi polazak iz Pančeva je planiran za 29. jun, najavio je Voja Mladenović, šef saobraćaja ATP-a.

Dinar će danas ostati stabilan prema evru, a zvanični srednji kurs iznosiće 120,5871 dinar za jedan evro, saopšteno je iz Narodne banke Srbije.

Saobraćaj se obavlja bez problema, putevi su prohodni. Nadležni iz Saobraćajne policije apeluju na vozače da budu maksimalno oprezni u vožnji.

Noć u samom gradu i okolini bila je mirna bez značajnijih incidenata na javnim mestima, saopšteno je iz policije.

Lekari Hitne pomoći uglavnom su pregledali hronične bolesnike – bilo je 44 intervencije, od toga 33 u ambulanti i 11 u kućnim uslovima. Najviše tegoba i noćas su imali hronični bolesnici – srčani, koji su se žalili na povišen krvni pritisak, i astmatičari. Lekari su noćas pregledali i više dece, uglavnom s povišenom telesnom temperaturom.

„Beovoz” saobraća po važećem redu vožnje, kao i vozovi na relaciji za Vršac i Zrenjanin. Za sve dodatne informacije oko polazaka „beovoza” sa železničkih stanica u Pančevu, pozovite broj telefona 341-111.

Komunalna policija u Pančevu prijave građana prima na broj telefona 308-950 ili na imejl: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli ili na šalteru u Gradskom uslužnom centru.

Od novembra 2011. godine, u Pančevu radi „Sistem 48”, koji omogućava građanima da prijave komunalni problem. U roku od 48 sati, problem bi trebalo da bude otklonjen ili građanin obavešten o statusu svog zahteva. Telefon za prijave je 013/308-948.