Baner
Baner

Sedam koncerata u Muzičkoj školi

Izvor: Radio Pančevo, 6.3.2014.

U Muzičkoj školi „Jovan Bandur”, tokom marta, biće priređeno sedam koncerata, koje će izvesti učenici ove škole, učenici beogradskih Muzičkih škola „Slavenski” i „Stanković”, kao i akademski muzičari. Za 11. mart je najavljen humanitarni koncert, a novac koji tom prilikom bude prikupljen namenjen je za lečenje Vuka Lojkovića iz Beograda, koji boluje od cerebralne paralize.

Prvo dešavanje u martu je javni čas učenika svih odseka Muzičke škole „Jovan Bandur”, koji će biti održan večeras, od 18 sati, a najuspešniji đaci u proteklom periodu će izvesti kompozicije Betovena, Rahmanjinova, Mendelsona i drugih kompozitora.
Muzička škola tradicionalno organizuje koncert povodom Međunarodnog praznika žena, tako da će 7. marta, od 18.30, ovim povodom nastupiti solo pevači iz klase profesorke Ivane Josić, a na programu će biti dela Mocarta, Šuberta, Prebande, Isidora Bajića i Stevana Hristića, najavila je za slušaoce Radio Pančeva Jovana Svirac, organizatorka koncerata u Muzičkoj školi.
Đački parlament pančevačke Muzičke škole organizovaće i dobrotvorni koncert za petogodišnjeg dečaka Vuka Lojkovića, 11. marta, od 18.30.

– Vuk je jedno od troje dece porodice Lojković i boluje od cerebralne paralize. Nepokretan je, ne priča i ne vidi dobro. Njegova porodica polaže veliku nadu u lečenje cerebralne paralize matičnim ćelijama, a da bi se to ostvarilo, potrebna im je finansijska pomoć. Pozivamo sve ljude dobre volje da se pridruže humanitarnoj akciji Đačkog parlamenta Muzičke škole. Cena ulaznice biće 200 dinara, broj mesta je ograničen, a ko bude želeo da dâ veći prilog, moći će to da učini pre samog koncerta. Malom Vuku se može pomoći i slanjem praznog SMS-a na broj 7553. Publika će čuti atraktivan program s kompozicijama Montija, Pjacole, Šopena i drugih kompozitora, a mali Vuk Lojković će prisustvovati koncertu – izjavila je Jovana Svirac.

Muzička škola „Jovan Bandur” nastavlja saradnju s beogradskim školama, tako da će 18. marta, od 18.30, gostovati gitaristi, učenici beogradske Muzičke škole „Slavenski”, koji će s učenicima pančevačke škole prirediti koncert. Publici će se predstaviti đaci srednje škole, nagrađivani na priznatim gitarskim takmičenjima i festivalima. Sledi koncert violinistkinje Mine Mendelson, koja je prvi doktorant violine u Srbiji i potomak kompozitora Jovana Bandura, 20. marta.
Koncert harfista, đaka Muzičke škole „Stanković”, biće održan 25. marta, a dva dana kasnije, 27. marta, biće održano veče arija i solo pesama.
– Nastupiće prvonagrađeni pevači i laureati takmičenja dveju klasa: profesorke Marijane Mihajlović iz naše muzičke škole i profesorke Ljubice Živković iz škole „Stanković” iz Beograda. Oni će interpretirati kompozicije Šuberta, Čajkovskog, Rahmanjinova, Bramsa, a biće i program iznenađenja – najavila je Jovana Svirac.

Podsećamo da su koncerti u Muzičkoj školi „Jovan Bandur” besplatni.