Baner

Promocija aforizama i satire u srednjim školama

Izvor: Radio Pančevo, 2.2.2016.

Realizacija projekta „Promocija aforizama i satire” u srednjim školama Pančeva i u domovima kulture u naseljenim mestima, kao podrška festivalu „Žaoka”, koji se svake godine realizuje u Kačarevu u oktobru, započeta je u Gimnaziji „Uroš Predić”, 29. januara.

Književne večeri biće održane u Pančevu (2. februara, od 19.30, u dvorani „Apolo”), u Dolovu (8. februara, od 18 sati, Dom kulture), u Jabuci (22. februara, od 19 sati, Dom kulture) i u Banatskom Brestovcu (29. februara, od 18 sati, Dom kulture). Ulaz na sve programe je besplatan.

Cilj projekta je da se u saradnji s nagrađivanim pančevačkim aforističarem Zoranom T. Popovićem promoviše aforizam i satira, ali i da se pronađu talentovana deca i omladinci koji bi bili usmereni i motivisani na dalji rad i samostalno kreativno izražavanje.

Aforističar Zoran T. Popović dobitnik je nagrade „Radoje Domanović”, koju dodeljuju Udruženje književnika Srbije i Fond „Radoje Domanović”, kao i priznanja za najbolju knjigu satire u 2015. godini. Popović je nagradu dobio za zbirku aforizama „Daće Bog. Ako Bog da”.