Baner

Deveti Majski dani knjige

Pančevo, 18. maj 2010. (Radio Pančevo) - Manifestacija „Majski dani knjige u Pančevu“ održaće se od 25. do 29. maja u organizaciji Gradske biblioteke i uz finansijsku podršku grada, devetu godinu za redom. Kao i prethodnih godina i ovog puta program je sastavljen od nekoliko segmenata: promocije knjiga, radionica, predavanja, filmskih projekcija, koncerata i tribina, a posebna pažnja posvećena je dečijem programu. Zemlja domaćin ovodišnjih majskih dana je Japan, a cilj je da se što bolje osvetli prisustvo i uticaj ove istočnjačke zemlje na kulturni život u našem gradu.

 

Više nego prethodnih godina, organizatori su se oslonili na domaće snage, grupu mladih japanologa iz Pančeva, koji su napisali publikaciju „Priče o Pančevu i Japanu“, istakao je najavljujući manifestaciju direktor Biblioteke Dejan Bosnić. Na organizaciji je rađeno tokom dugog vremenskog perioda, a program će obuhvatiti promocije knjiga i predavanja eminentnih književnika i profesora.


Organizator dečijeg dela programa Gordana Gajić napomenula je da su gosti programa najtiražniji pisci za decu, koji do sada nisu bili gosti majskih dana, pa će tako deca imati priliku da se susretnu sa Grozdanom Olujić i robertom Takaričem.


Majske dane prati i novi vizuelni identitet manifestacije i novi logo, koji je kreirao dizajner Nemanja Vujić. Program će se odvijati tokom pet dana u Gradskoj biblioteci između 17 časova i ponoći.

(M.Ć.)