Baner

„Crvenkapa i Pinokio” u pančevačkim selima

Izvor: Radio Pančevo, 19.4.2015.

Dečja predstava „Crvenkapa i Pinokio” u izvođenju četiri glumca iz filma „Montevideo”, biće odigrana u svim selima na teritoriji Pančeva do kraja sledeće nedelje.

U ulozi vuka je Rade Ćosić, lovca i Pinokija tumači Predrag Vasić, Jelena Rakočević igra Crvenkapu, dok će Nenad Heraković tumačiti lik bake.

Predstava će u Domu kulture u Starčevu biti odigrana u ponedeljak, 20. aprila, od 9.30. Istog dana biće izvedena od 11 sati u Omoljici, u 13 sati u Ivanovu, a u 15 sati u Banatskom Brestovcu. U utorak, 21. aprila, predstava će biti odigrana u Jabuci u 11, a u Kačarevu u 13 sati.

Deca u Dolovu ovu predstavu će moći da pogledaju 23. aprila, u 11 sati, a u Banatskom Novom Selu, 24. aprila, u 11 sati.

Gostujući u programu Radio Pančeva, glumac Nenad Heraković istakao je da je ulaz na predstavu besplatan za decu do četvrtog razreda osnovne škole zahvaljujući Gradskoj upravi Pančevo, koja je finansirala ovaj projekat.

– U saradnji sa Gradom i Sekretarijatom za kulturu odlučili smo da poklonimo deci predstavu. Uveli smo novi lik – Pinokija. On i Crvenkapa simbolizuju jednu vrstu dečje naivnosti, dok je vuk, kako i priča kaže, zao i prevarant. Pokušali smo da napravimo kontrast između Crvenkape i Pinokija, s jedne strane, kao dobrih i plemenitih, i vuka, koji hoće da ih prevari na sve načine, kako bi ga dobra vila pretvorila u pravog dečaka – izjavio je Heraković.