Baner

42. kolonija Deliblatski pesak počinje sutra

Likovna kolonija „Deliblatski pesak“ koja se održava 42. put, počeće na Devajačkom bunaru u četvrtak 29.jula. Zbog nedostatka novca ove godine učestvuje manji broj likovnih umetnika  u odnosu na predhone godine, ali će se dvadesetak učesnika iz zemlje i inostranstva potruditi da kvalitet slika ostane isti. Organizator izložbe je Kulturno prosvetna zajednica.

 

Likovna kolonija upkos kriznim vremenima opstaje , pa će i ove godine grupa od 20 umetnika boraviti od 29.jula do 6.avgusta na Devojačkom bunaru, stvarajući nova umetnička dela. Ove godine zbog restruktivnog buđzeta manje je izdvojeno novca u odnosu na prošlu, pa je i manji broj učesnika,ali to neće umanjiti kvalitet slika, kaže organizator i predesnik Kulturno prosvetne zajednice Pančevo, Stojan Boškov. Ne postoji zadata tema i umetnici rade po sopstvenom nahođenju, ali sam ambijent ostavlja trag na slikama, priča Boškov.

Sa novih dvadest slika koje će u narednih nedelju dana stvoriti likovni umetnici iz zemlje i inostranstva, u zbirci likovne kolonije naći će se preko 1000 slika različitog načina stavaranja i tehnike. Prošlogodišnja izložba radova sa 41. likovne kolonije, Deliblatski pesak je u toku u pančevačkom Narodnom muzeju.