Baner

Sedmoro optuženih za prodaju đubriva u „Azotari”

Izvor: Radio Pančevo, Tanjug, 10.12.2014.

Protiv predsednika Upravnog odbora Veterinarskog zavoda Dragana Đurića i još šest osoba podignuta je optužnica zbog ugovaranja i prodaje privrednim društvima regresiranih i neregresiranih mineralnih đubriva u pančevačkoj „Azotari”, od 2009. do 2012. godine.

Pored Dragana Đurića, koji je vlasnik „Zekstre” i predsednik FK-a „Partizan”, optužnica tereti i direktora „Aktera” Tihomira Trišića, vlasnika i ovlašćeno lice preduzeća „Staša” Milana Divljaka, bivšeg predsednika Upravnog odbora HIP „Azotare” Pančevo Radosava Vujačića, prenosi Tanjug.

Optužnica se odnosi i na zamenika generalnog direktora HIP „Azotare” Pančevo Mihajla Grujića, Branka i Gordanu Mijić, vlasnike i odgovorna lica privrednih društava „1. oktobar” i „Gradska pekara” iz Sombora.

Tužilaštvo za organizovani kriminal saopštilo je da je prodajom regresiranog đubriva Veterinarskom zavodu budžetu pričinjena šteta od 55 miliona dinara, a prometom neregresiranog đubriva je privrednim društvima iz Novog Sada, Beograda, Zemuna, Sombora i Pančeva pribavljena korist od 625 miliona dinara.

Njih sedmoro optuženo je zbog postojanja opravdane sumnje da su izvršili produženo krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, kojim je pričinjena šteta budžetu u iznosu većem od 55 miliona dinara, navodi se u saopštenju.

Prema Vujačiću i Grujiću vodi se još jedan krivični postupak, takođe zbog prodaje mineralnih đubriva u HIP „Azotari”.