Baner

Usvojen rebalans budžeta od 670 miliona dinara

  Izvor: Radio Pančevo

Gradsko veće danas je usvojilo rebalans budžeta u iznosu od 670 miliona dinara od čega je 600 miliona dinara namenjeno  za izgradnju sportsko-komunalne infrastrukture.

Od ostatka novca najviše će dobiti ATP za pokrivanje troškova donacije 12 autobusa od kojih su dva već stigla, dok su preostalih 10 na putu iz Francuske ka Pančevu. U manjim iznosima ostatak novca biće raspoređen drugim budžetskim korisnicima, rekla je Enisa Agović Hoti iz gradskog sekretarijata.

Ovo kreditno zaduženje biće pribavljeno klasičnim bankarskim kreditom ili emitovanjem obveznica loklane samouprave. Ukupan budžet sa ovim rebalansom iznosiće 4 milijarde i 963 miliona dinara za ovu godinu koji bi trebalo da bude usvojen na narednoj sednici Skupštine koja je planirana za 23. septembar.

Gradski većnici odlučili su i da počasni građanin Pančeva bude Genreralni direktor NIS- Kiril Kravčenko, a za zaslužnog građanina predložena je Draginja Đurić iz banke Intesa, rekla je gradonačelnica Vesna Martinović.

Grad će uspostaviti saradnju sa Ruskim gradom Stupino, sa kojim već duže vreme neformalno sarđujemo. Predstavnici ovog grada posetiće Pančevo u novembru prilikom obeležavanja Dana Grada, rekla je gradončelnica.

Gradski većnici su ovlastili JKP Higijenu da ubudeće uklanja i ruši nepropisne objekte smatrajući da je to najekonomičnije rešenje.