Baner

U Petrohemiji restrikcije struje

    Izvor: Radio Pančevo

U Petrohemiji su od juče počele restrikcije struje po preporuci Vlade Srbije i zato je obustavljena proizvodnja u pojedinim fabričkim postrojenjima.

U skladu sa Zaključkom Vlade Republike Srbije o ograničenju isporuke električne energije velikim potrošačima, odnosno ustanovama i kompanijama, koje nisu od vitalnog značaja za svakodnevno funkcionisanje, u četvrtak, 9. februara obustavljena je proizvodnja u fabrikama PENG i Petroplast.

 


Izvršni odbor HIP-Petrohemije a.d. na jučerašnjoj vanrednoj sednici, nakon opsežne analize o bezbednom smanjenju potrošnje električne energije,  doneo je odluku o obustavi procesa proizvodnje u jednoj od dve polimerne fabrike, koja je ujedno i najveći potrošač električne energije u elektoenergetskom sistemu kompanije, navodi se u saopštenju ove Kompanije. Shodno potrebama fabrike PENG i Petroplast se održavaju u toplom režimu rada i na neophodnom nivou snabdevaju vodenom parom i rashladnom vodom.

Pored toga, obustavljena je i racionalizovana potrošnja električne energije u svim drugim postrojenjima u meri u kojoj se ne ugrožava bezbednost procesa proizvodnje i zaposlenih.

Cilj ovih mera je zaštita energetskog sistema Srbije, zaključeno je u kompanijskom saopštenju dostavljenom medijima.