Baner

Prodata "Mlekara" Pančevo

   Izvor: Radio Pančevo

 

Pančevačka „Mlekara“ prodata je za 40 miliona dinara, a do 25. aprila trebalo bi da bude isplaćena celokupna ugovorena suma. Fabrika je prodata kao pravno lice konzorcijumu fizičkih lica iz Beograda, izjavio je za Radio pančevo stečajni upravnik Mlekare Miroslav Gligorić.

 

Do 25.aprila potencijalni kupac pančevačke Mlekare ima rok da uplati još 38 miliona dinara, pošto je početkom aprila uplatio depozit od 2 miliona dinara. Fabrika je prodata kao pravno lice sa svim imovinskim i ostalim pravima, pa se stečajni upravnik Miroslav Gligorić nada da će odmah po primopredaji mlekara I početi sa proizvodnjom.

 

Fabriku je 2004 godine kupio Goran Ljubičić, da bi posle dve godine bila poništena prodaja, a mlekara ustupljena firmi „Solventa“. Zbog hipotekarnih  zaduženja koje je Ljubičić napravio kod AIK Banke, 2009.godine ova banka pokrenuće stečajni postupk da bi namirila svoja potraživanja. Od prodaje Mlekare, sada bi  trebalo da se namire dugovanja prema bivšim radnicima, bivšem većinskom vlasniku „Solventi“, AIK banci i Upravi javnih prihoda, priča Gligorić.

Pančevačka Mlekara bila je jedna od najuspešnijih u Srbiji i zapošljovala je oko 220 radnika. Od septembra prošle godine je u stečaju, i od tada  dva puta ponuđena je na prodaju. Da li će treći pokušaj biti uspešan videćemo početkom maja, kada se očekuje da novi vlasnik pokrene proizvodnju.