Baner
Baner

Predstavnici gradske vlasti u privrednoj poseti Italiji

  Izvor: Radio Pančevo

Predstavnici Pančeva, Saša Pavlov, zamenik gradonačelnika i Tigran Kiš, zamenik predsednika skupštine otputovali su u Italiju,  kako bi se u tamošnjoj privrednoj komori za zanatstvo susreli sa nekoliko italijanskih privrednika, koji su zainteresovani da ulažu u naš grad.

Saša Pavlov i Tigran Kiš borviće u Iserniji, u Italiji, od 21 do 23. oktobra, a cilj ove posete je privlačenje potencijalnih investitora.

Prema rečima Pavlova, zamenika gradončelnika, budućim investitorima biće ponudjene nekada jake pančevačke firme, a koje su već duže vremena u stečaju.

Nakon razgovra predstavnika gradske vlasti sa stečajnim uprvavnicima pančevačkih preduzeća, potencijalnim italijanskim investitorima biće ponudjen Konstruktor, Trgoprodukt, Gaj, Minel i Gip, a potpuno opremljeno infrastrukturno zemljište biće u vlasništvu grada, kaže Pavlov.

U italijanskoj privrednoj komori, pančevačka delegacija će razgovarati i sa vlasnikom firme „Toner", koja se bavi reciklažom tonera. Pavlov kaže da je vlasnik ovog preduzeća već nagovestio da želi da prenese proizvodni pogon u Pančevo, čime će biti otvoreno oko 50 novih radnih mesta.

Predstavnici našeg grada pokušaće italijanske investitore da ubede da se isplati i da vredi ulagati u Pančevo, iznoseći i  strukturu privrednog okruženja, kaže Pavlov, koji tvrdi da se treba boriti za nova radna mesta, jer svako novo radno mesto prihoduje i budžetu.