Baner

Isplata dugogodišnjih potraživanja radnicima Trgoprodukta

  Izvor: Radio Pančevo

Većini radnika Trgoprodukta sutra će biti isplaćena dugogodišnja potraživanja, nakon što je novac obezbeđen prodajom nekoliko objekata ovog preduzeća, izjavio je za Radio Pančevo Mihajlo Petković stečajni upravnik ovog preduzeća i poverenik Agencije za privatizaciju.

Prema njegovim rečima biće isplaćeno 193 radnika, odnosno poverioci prvog i drugog reda, dok će ostatak radnika morati da sačeka narednu prodaju objekata Trgoprodukta.

"Stečajni sudija je brzo doneo rešenje, koje sam danas dobio, i sutra počinjemo sa isplatom prvog i drugog isplatnog reda, u iznosu od oko 28 miliona dinara", rekao je on.

Prodaja još 8 objekata Trgoprodukta, javnim nadmetanjem, najavljena je tokom ovog meseca. Pored ovih osam objekata koje Trgoprodukt planira da proda, vrši se priprema prodajne dokumentacije za još 12 objekata koji su uknjiženi i sa čistom dokumentacijom, rekao je ranije Petković.

Kada je reč o trećem isplatnom redu, potraživanja poverioca su preko 600 miliona dinara, od kojih radnici potražuju oko 250 miliona dinara.