Baner

Svet

Počinje letnje računanje vremena

   Izvor: Radio Pančevo

Letnje računanje vremena u Evropi počinje u noći između 26. i 27. marta. U noći između subote i nedelje časovnike u 2.00 treba pomeriti jedan sat unapred, na 3.00.

Letnje računanje vremena u Evropi će trajati do 30. oktobra.

 

U Beogradu se tokom vikenda organizuju dve akcije solidarnosti sa narodom Japana

   Izvor: radio Pančevo

U Beogradu se tokom vikenda organizuju dve akcije solidarnosti sa narodom Japana: “Beograd Japanu” - Grupa građana organizuje skup u subotu, sa početkom u 14h, na Trgu Republike i “Hiljadu ždralova za Japan” u nedelju, sa početkom u 14h, u Domu omladine.

   

100 godina osmog marta

                                               Izvor: Radio Pančevo

Danas, tačno 100 godina od kako je 8. mart postao medjunarodni dan dostignuća žena u borbi za ravnopravnost, žene u Evropi manje zaradjuju od muškaraca i manje su zastupljene u politici.

   

U Libiji ostalo još oko 200 državljana Srbije

 

Izvor: Radio Pančevo/Beta

Četvrti let JAT-a iz Tripolija za Beograd obavljen je noćas, pa je ukupno do sada u Srbiju prebaceno nešto manje od 500 srpskih gradjana iz Libije, izjavio je državni sekretar u ministarstvu spoljnih poslova Srbije Mirko Stefanović. "Nema više srpskih državljana koji čekaju na evakuaciju u Tripoliju", rekao je Stefanović agenciji Beta. On je dodao da će, ako se neke grupe srpskih gradjana prebace iz drugih gradova u Tripoli, u najkraćem roku biti organizovani vanredni letovi.

   

British Council: Raspisan konkurs za mlade naučnike i istraživače

   Izvor: Radio Pančevo

British Council i Radio-televizija Srbije pozivaju mlade naučnike, studente i istraživače u oblasti prirodnih i tehničkih nauka da se prijave za „Laboratoriju slavnih“, peto izdanje međunarodnog takmičenja za izbor za najboljeg mladog komunikatora nauke u Srbiji.