Ekonomija

 

Ministarstvo uplatilo dečji dodatak

BEOGRAD, 31. decembar 2009. (FoNet) - Ministarstvo rada i socijalne politike Srbije saopštilo je da će danas, 31. decembra, početi isplata dečijeg i roditeljskog dodatka, porodiljskih naknada, materijalnog obezbeđenja porodice, kao i naknade za pomoć i negu drugog lica za mesec novembar.

 

Grejanje i voda skuplji od 1. januara

PANČEVO, 30. decembar 2009. (TV Pančevo) - Voda i daljinsko grejanje u Pančevu biće skuplji od Nove godine. Odbornici Skupštine grada Pančeva prihvatili su nove cene vode uvećane za oko 24 odsto, dok će cena grejanja biti veća za 10 odsto.

   

10 nezaposlenih skinuti sa evidencije

PANČEVO, 30. decembar 2009. (TV Pančevo) - Petoro ljudi iz grupacije teško zaposlivih, danas je potpisalo ugovore sa Gradskom upravom i time, uz pomoć novca iz gradskog budžeta, zakoračilo u privatni biznis.

   

Gradski budžet isti, cene veće

Odbornici Skupštine grada usvojili su projektovani budžet za 2010 godinu, u vrednosti od 3 milijarde dinara. U odnosu na ovu godinu planirano je da se u gradsku kasu slije oko 100 miliona dinara više nego 2009 godine. Prioritet je održavanje redovnog života grada, dok će se za kapitalna ulaganja grad zadužiti za oko 219 miliona dinara.
   

Radnicima pomoć od 5.000 dinara

BEOGRAD, 29. decembar 2009. (FoNet) - Vlada Srbije usvojila je danas Zaključak kojim se nalaže Ministarstvu finansija da isplati po 5.000 dinara za 3.700 radnika u 27 preduzeća, kao jednokratnu novčanu pomoć u prevazilaženju izuzetno ugroženog životnog standarda.

   

Inflacija neće biti problem

BEOGRAD, 29. decembar 2009. (FoNet) - Guverner narodne banke Srbije (NBS) Radovan Jelašić rekao je danas da je inflacija u Srbiji krajem godine dostigla sedam odsto, što je ispod ciljanih osam odsto i ocenio da, sa postojećom ekonomskom politikom, inflacija ne bi trebalo da predstavlja problem u 2010. i 2011. godini.