Politika

 

U Evropu sa Kosovom ili bez njega?

NOVI SAD, 06. februar 2010. (FoNet) - Izvestilac Evropskog parlamenta (EP) za Srbiju Jelko Kacin izjavio je da priznanje nezavisnosti Kosova nije uslov da Srbija postane članica Evropske Unije, ali je poručio da će, ukoliko Srbija ne želi u EU bez Kosova, onda morati da čeka da i Kosovo postane deo EU.
 

Predsednica Skupštine osudila napad

BEOGRAD, 05. februar 2010. (FoNet) - Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović saopštila je danas, povodom napada na poslanika stranke Nova Srbija Velimira Ilića, da najoštrije osuđuje svaki vid nasilja i da je sigurna da će nadležni organi preduzeti sve zakonske mere protiv počinioca napada na Ilića.
   

Uhapšen napadač na Velju Ilića

BEOGRAD, 05. februar 2010. (FoNet) – Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je da je predsednika Nove Srbije Velimira Ilića danas, tokom održavanja neprijavljenog javnog skupa, napao Dejan Stojadinović, koji je uhapšen i protiv njega će biti podneta krivična prijava zbog nasilničkog ponašanja.

   

Velja Ilić u Kliničkom centru

BEOGRAD, 05. februar 2010. (FoNet) - Potpredsednica Nove Srbije (NS) Dubravka Filipovski saopštila je da je lider te partije Velimir Ilić, koji je danas napadnut u Knez Mihailovoj ulici, zadržan u Kliničkom centru.

   

Napadnut Velja Ilić

BEOGRAD, 05. februar 2010. (FoNet) - Nepoznati muškarac udario pesnicom u glavu lidera Nove Srbije Velimira Ilića, tokom stranačke akcije u centru Beograda. Čovek koji je stajao među građanima, kod česme u Knez Mihajlovoj ulici, prišao je Iliću, udario ga pesnicom u glavu i verbalno ga vređao.

   

Vlada u defanzivnoj poziciji

BEOGRAD, 04. februar 2010. (FoNet) - Rekonstrukcija Vlade bi bila korisna i za vladajuću koaliciju, ali da bi ona bila ostvarena potreban je novi dogovor koalicionih partnera, ocenio je za Danas ministar za rad i socijalnu politiku Raasim Ljajić.