Vučić: SAD hoće da čuje i stav Beograda

PANČEVO, 10. septembar 2018. (TV Pančevo) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je zahvalio predsedniku SAD Donaldu Trampu, potpredsedniku Majklu Pensu i senatoru Ronu Džonsonu na tome što posle dosta vremena neko u SAD hoće da čuje i stav Beograda. Džonson je istakao da će američka administracija podržati i dati prostor predsedniku Vučiću da pronađe fleksibilno rešenje za kosovsko pitanje.

„Ako bi bio održiv mir u regionu, ne bi bilo nikakvih problema za ekonomiju u budućnosti“, rekao je Vučić.

Na sastanku je bilo reči o daljem unapređenju odnosa SAD i Srbije. „U svim društvenim oblastima ima mnogo prostora za unapređenje“, naveo je Vučić.

Predsednik Srbije je zahvalio predsedniku SAD Donaldu Trampu, potpredsedniku Majklu Pensu i senatoru Ronu Džonsonu na tome što posle dosta vremena neko u SAD hoće da čuje i stav Beograda.

„Mi nemamo uvek u svemu i po svim pitanjima iste stavove, ista mišljenja, naprotiv, ali danas o svemu tome razgovaramo i trudimo se da pronađemo zajednike imenitelje u svim važnim pitanjima, da prevaziđemo teškoće koje su postavljale barijere u prošlosti između nas, da ih prevazilazimo i da napravimo najbolje odnose između Srbije i SAD“, istakao je Vučić.

Istakao je da je upoznao senatora Džonsona i o poseti KiM.

„Vidim da i ambasada SAD, pa čak i gospodin Džonson, su bolje upoznati sa sadržajem mog govora nego oni koji bi trebalo, oni koji su morali da slušaju ili bar pročitaju to što sam govorio“, rekao je Vučić.

Ukazao je da bi bilo važno kada bismo imali više pomoći i podrške i iz regiona i iz Evrope i iz sveta.