Vučić obišao radove na gradnji fabrike „Eurotay“ u Kraljevu

PANČEVO, 21. oktobar 2018. (TV Pančevo) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je u Kraljevu radove na izgradnji fabrike tekstila „Jurotaj“ koja će zaposliti ukupno 2.500 ljudi. Vučić očekuje da će na otvaranje fabrike, na proleće ili u rano leto iduće godine, doći i turski predsednik Redžep Tajip Erdogan.

Predsednik Vučić je naglasio da je mnogo truda uloženo da bi ta turska investicija bila ostvarena. On je dodao da očekuje i da će sve veći broj investitora iz Turske, ali i turista iz te države, dolaziti u Srbiju.

„Nemamo ništa što bi nas razdvajalo. Uz poštovanje dolazi i poverenje. Imamo interes i jedni i drugi za još boljim odnosima“, poručio je Vučić i dodao da je mnogo truda uloženo u dovođenje turskog investitora na čemu je zahvalio i turskom predsedniku i ministru trgovine, turizma i telekomunikacija Rasimu Ljajiću.

Predsednik Srbije je u obraćanju prisutnima istakao da je reč o velikoj inevsticiji od 35 miliona evra, navodeći da su na mestu buduće fabrike ruševine.

Ponosan je, navodi, jer je video 100 dama, divnih i vrednih srpskih žena koje se bore za bolju budućnost teškim i napornim radom.

„Drago mi je naročito što ne rade samo devojke do 25 godina. Hvala ti, brate Turčine što si primio i žene od 50 godina. To su vredne i sposobne žene koje će pokazati lojalnost“, rekao je Vučić.

Srećan je, ističe, zbog Kraljeva jer je prethodnih decenija, kaže, mnogo fabrika u tom gradu uništeno – „Magnohrom“, „Jasen“, „Autotransport“. Niko nije hteo da dođe u Kraljevo jer je, kako je rekao, prethodna vlast sve uništila.

Govoreći o turskom inevstitoru, Vučić kaže da je reč o ozbljnim i vrednim ljudima.

„Uveren sam u dobru budućnost fabrike“, poručio je Vučić i naveo da će se graditi auto-put u tom delu Srbije, da će do kraja juna iduće godine biti otvoren i aerodrom u Lađevcima, a da će država pomoći i oko transporta radnika.

Fabrika se gradi u Adranima kod Kraljeva, a investicija je vredna oko 35 miliona evra.

„Jurotaj“ (Eurotay) fabrika bi, kako je najavljeno, trebalo da bude otvorena u aprilu 2019. i već je na obuci 115 radnika.

U prvoj fazi biće zaposleno između 400 i 700 radnika, a do 2023. ukupno 2.500 ljudi.

Turska tekstilna kompanija „Taj grupa“ kupila je imovinu kraljevačkog „Autotransporta“ u stečaju za 260 miliona dinara.

Investicija je počela da se realizuje nakon dogovora predsednika Srbije i predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana.

Turski investitor je najavio da će u okviru fabrike otvoriti i vrtić za decu svojih radnika.