Vučić: Intenzivno radimo na ispunjavanju evropske agende

PANČEVO, 23. oktobar 2018. (TV Pančevo) – Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas šefa Delegacije Evropske unije, ambasadora Sema Fabricija, sa kojim je razgovarao o procesu pridruživanja naše zemlje EU i regionalnoj situaciji.

Predsednik Vučić je rekao da će Srbija nastaviti da intenzivno radi na ispunjavanju evropske agende, sa ciljem otvaranja novih poglavlja i bržeg napretka na putu ka članstvu ka EU. On je s tim u vezi naglasio da je u interesu napretka Srbije i njene evropske budućnosti da Evropska unija uspešno prevaziđe postojeće izazove. "Uvek možete da računate na Srbiju kao pouzdanog partnera u održavanju stabilnosti i jačanju demokratije", rekao je predsednik Vučić.

Predsednik Vučić i ambasador Fabrici su razmotrili proces usklađivanja zakonodavstva Srbije sa zakonodavstvom Evropske unije i saglasili se da je potreban energičniji rad u oblasti vladavine prava (poglavlja 23 i 24). Ambasador Fabrici je ukazao da proces ustavnih promena u oblasti pravosuđa ide u dobrom pravcu.

Dvojica sagovornika su se saglasili da je potrebno nastaviti dijalog Beograda i Prištine. S tim u vezi, predsednik Vučić je upozorio da je neprihvatljivo da Priština nastavi sa neodgovornim potezima sa ciljem formiranja tzv. kosovske vojske, što je velika pretnja miru.