Vučić: U regionu potreba jača uloga EU

PANČEVO, 18. oktobar 2018. (TV Pančevo) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je u regionu Zapadnog Balkana potrebna jača uloga EU. Poručuje da je potrebno da građanima bude ponuđeno nešto realistično i snažno za njihovu budućnost.

"Srbija će učiniti sve što je u njenoj moći da očuva i održi mir i stabilnost u regionu, da razvija dobre odnose sa svima u regionu. I Srbija će ostati čvrsto na putu ka EU", rekao je Vučić na Beogradskom bezbednosnom forumu.Kako je istakao, Srbija je opredeljena za saradnju i doprinosiće rešavanju otvorenih pitanja ponašajući se kao odgovoran partner.Osvrnuo se na situaciju u regionu posle neuspešnog referenduma u Makedoniji i izbora u BiH."Usudiću se da kažem da moramo da imamo jaču ulogu EU inače EU neće biti taj tip sna i demokratije i slobode kakvom smo do sada težili", rekao je predsednik.

Prema njegovim, rečima ono što je u ponuđeno građanima u Makedoniji nije bilo dovoljno privlačno kao što se to mislilo u EU.Građanima na Balkanu treba nešto opipljivo, što će videti svojim očima i osetiti u svojim džepovima."Mora se ponuditi nešto konkretnije, to mora biti pouzdano obećanje i pouzdano ispunjenje", rekao je Vučić.