Vučić : Pomoć za Leskovac, Vranje i Zaječar

PANČEVO, 24. oktobar 2018. (TV Pančevo) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je najavio da će država sa oko 50 miliona evra pomoći razvoj tri grada na jugu i istoku zemlje – Leskovac, Vranje i Zaječar.

Vučić je gostujući na Pinku rekao da Leskovac i Vranje imaju deficite nasleđene iz prethodnog perioda, od oko 20 miliona evra pojedinačno, kao i da Zaječar ima deficit od oko 13 ili 14 miliona evra.

„Želimo da im pomognemo, da imaju čiste račune“, naglasio je Vučić.On je dodao da će uz tu pomoć uspeti da promene “krvnu sliku“ kada je reč o finansijama u tim gradovima, koji treba da se razvijaju.„Ali, moramo da pošljemo stručajeke koji će da konstrolišu deficit u tim gradovima u budućnosti da bi mogli da se razvijaju“, dodao je Vučić.

Predsednik Srbije kaže da će pre kraja meseca biti pušten u rad Sajber nož u Kliničkom centru Srbije. „Mi ćemo biti jedna od retkih zemalja koja će u jednoj bolnici da ima i Gama nož i Sajber nož. Nabavljamo najmoderniju i najsavremeniju opremu“, rekao je predsednik za TV Pink.

On je dodao da se ide u renoviranje još tri klinička centra u Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu.„Sve to radimo posle KC Niš. Mnoge bolnice smo već renovirali. Pogledajte kako izgleda Dragiša Mišović, da se ne postidite ni pred jednom bolnicom u svetu. Idemo na Dedinje 2“, najavio je Vučić.Kako kaže, ulaganje u bolnice je moguće kada ima novca u budžetu, a novca ima jer je dobro sprovedena reforma u oblasti finansija.