Vučić i Čubrilović: Veliko razumevanje između Srbije i RS

PANČEVO, 26. septembar 2018. (TV Pančevo) – Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas predsednika Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljka Čubrilovića sa kojim je konstatovao da postoji veliko razumevanje između Republike Srbije i Republike Srpske, kao i dobri politički i ekonomski odnosi, na osnovu Sporazuma o specijalnim paralelnim odnosima.

Predsednik Vučić je ponovio da Republika Srbija poštuje teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, ali uz jasno poštovanje Dejtonskog sporazuma i uvažavanje interesa Republike Srpske, jer smatra da je to osnovni uslov stabilnosti regiona.

„Srbija je svesna da put ka boljoj budućnosti vodi kroz aktivnu saradnju u brojnim oblastima koje su od obostranog interesa Republike Srbije i Bosne i Hercegovine, i kontinuitrano poziva sve političke aktere u BiH na dalje aktivnosti u tom pravcu. Računamo na prevladavanje svih unutrašnjih i spoljnih političih izazova u BiH, kako bi se omogućio neomatan ekonomski razvoj za sve njene građane“, istakao je predsednik Vučić.