Vučić dočekao Van der Belena

PANČEVO, 17. oktobar 2018. (TV Pančevo) – Predsednik Austrije Aleksander van der Belen posetu Beogradu započinje razgovorom sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. U centru razgovora bilateralni politički i ekonomski odnosi, evropska perspektiva Srbije, ali i dijalog Beograda i Prištine.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dočekao je uz najviše državne počasti predsednika Austrije Aleksandera van der Belena koji je doputovao danas u dvodnevnu, zvaničnu posetu Srbiji.

Ovo je treći susret Vučića i Van der Belena u 2018. godini, što svedoči o intenzivnom političkom dijalogu Srbije i Austrije.Prema nezvaničnim informacijama Tanjuga, Srbiju bi vrlo brzo posle predsednika Austrije mogao da poseti i kancelar Sebastijan Kurc.

Prema najavi iz kabineta predsednika Austrije, predviđeni su prvo razgovori dvojice predsednika u četiri oka, a potom će biti nastavljeni u prisustvu delegacija, nakon čega će se predsednici dve države obratiti medijima.Šef austrijske države razgovaraće, potom, sa premijerkom Anom Brnabić.

U večernjim satima austrijska ambasada prirediće prijem povodom predstojećeg Dana državnosti Austrije (26.oktobra), kojem će, kako je najavljeno, prisustvovati dva predsednika.Na kraju prvog dana posete predsednik Vučić za svog austrijskog kolegu i njegovu suprugu Doris Šmidbauer prirediće zvaničnu večeru.