SNS u Prijepolju ostvarila ubedljivu pobedu u svim mesnim zajednicama gde su Srbi većinsko stanovništvo

PANČEVO, 22. oktobar 2018. (TV Pančevo) – Izbori su sprovedeni u 27 od okupno 30 Mesnih zajednica na teritoriji opštine Prijepolje, dok u 3 Mesne zajednice izbori nisu održani jer nisu postojali uslovi za njihovo održavanje. Nije bilo izbornih nepravilnosti koji bi uticali na rezultate i tok izbora.

Na izborima su uzeli učešće SNS, SPP, SDP, SPS i delimično SDA i DPS. Za članove saveta Mesnih zajednica bira se 183 člana a kandidovalo se 283 građana od čega 106 predstavnika SNS-a.

Apsolutnu pobedu SNS osvojila je u Mesnim zajednicama: Toci, Drenova, Babine, Aljinovići, Pravoševo, Rasno, Seljašnica, Kolovrat, Kamena Gora, Milešev Do, Slatina, Mileševo, Jabuka, Sedobro i Ivanje.

Obzirom da je stanovništvo u opštini Prijepolje multietničko, gde je odnos između Srba i Bošnjaka približno isti u značajnom delu preostalih Mesnih zajednica biće formirani Saveti mesnih zajednica sa učešćem predstavnika SNS-a.

Ostvarena je ubedljiva pobeda na ukupnim izborima za Mesne zajednice koju su odneli SNS i stranka SPP. Posmatrano pojedinačno najveći broj ostvarenih mandata za članove Saveta mesnih zajednica postigla je Srpska napredna stranka.

U Mesnim zajednicama gde Srbi čine većinsko stanovništvo Srpska napredna stranka će u preko 90% imati predsednike Mesnih zajdnica.