Predsednik Vučić otvorio skup ministara transporta i gradonačelnika Kina+16

PANČEVO, 16. oktobar 2018. (TV Pančevo) – Samit ministara transporta Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope i Treći forum gradonačelnika glavnih gradova zemalja učesnica u mehanizmu Kina plus 16 svečano je danas u Beogradu otvorio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Domaćin najvećeg regionalnog skupa o infrastrukturnim projektima s Kinom je potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović.

U uvodnom delu u Palati Srbija obrati se, pored predsednika Vučića, i ministar energetike i nacionalni koordinator za saradnju Kine i CIE Aleksandar Antić, predstavnik kineskog Sekretarijata za saradnju sa zemljama CIE iz Pekinga Li Juđe, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, zamenica gradonačelnika Pekinga Vang Hung i ministar transporta Kine Li Sjaopeng.

Predsednik Vučić je rekao da je važno da ulažemo u infrastrukturu i da sarađujemo sa Kinom:

- Kina je pomogla da se spasi srpska železara. Zajedno ulažemo u pruge, puteve i luke. Projekat "Jedan pojas, jedan put" donosi izuzetnu korist Srbiji.

Vučić je istakao i značajne ekonomske uspehe naše zemlje poput smanjenja javnog duga i ubrzanog razvoja uz finansijsku disciplinu.

Treći samit ministara transporta Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope trajaće do 17. oktobra u Beogradu. Nakon svečanog otvaranja samit ministara saobraćaja biće nastavljen bilateralnim i zajedničkim sastancima u Palati Srbija, dok će forum gradonačelnika biti nastavljen u Sava centru.