D. J. Vučićević: Cilj pranje i izvlačenje novca iz Srbije

PANČEVO, 23. oktobar 2018. (TV Pančevo) – Dragan Đilas i Dragan Šolak zajednički poseduju 136 povezanih pravnih lica, a glavni cilj im je im je pranje i izvlačenje novca iz Srbije, rekao je glavni i odgovorni urednik Informera Dragan Vučićević gostujući u emisiji „Panorama“ direktorke Studija B Ivane Vučićević.

„Dragan Đilas i njegova družina su shvatili da na izborima, regularno i pošteno ne mogu da dobiju vlast, međutim, pokušaće na svaki nelegalan i pokvaren način da je otmu, a sa jednim jedinim ciljem, da se obogate“, rekao je, između ostalog, Vučićević.

„Dragan Đilas i Dragan Šorlak tvrde da nemaju zajedničkih poslova, da ne utiču jedan na drugog, da se ne pomažu i ne kontrolišu medije zajedno. Međutim, postoje dokazi koji pokazuju upravo suprotno“, kaže Vučićević.

„Dragan Šolak nije mnogo poznat u srpskoj javnosti, ali je jedan od najvećih tajkuna u zemlji koje se volšebno dočepao monopola na kablovsku televiziju i internet zloupotrebljavajući resurse javnih preduzeća“, tvrdi Vučićević. Kako kaže, „sa Đilasom izvlači novac uglavnom preko firmi na Malti. Vidimo da su u pitanju stotine miliona evra gde se fiktivnim poslovanjima izbacuje novac iz Srbije“, smatra glavni i odgovorni urednik Informera.

Kako tvrdi Vučićević, „Đilas i Šolak izbacuju pare iz firmi koje posluju u Srbiji, preko ugovora o pozajmici, ugovora o zajedničkom tehničkom poslovanju“, i onda, kako ističe, „te pare izvlače za sebe i neke svoje poslove. A način njihovog poslovanja već je skrenuo pažnju poreskih organa u nekim zemljama Evrope“, kaže Vučićević.

Izvor: StudioB