Ragbi teren u Starčevu - prvi u Vojvodini

PANČEVO, 18. maj 2018. (TV Pančevo) – U Starčevu je otvoren ragbi teren, na kome će ubuduće sve kategorije Ragbi kluba "Borac" igrati svoje utakmice. Ovo je tek drugi teren u Srbiji namenjen isključivo ovom sportu.

Na novom terenu u Starčevu viđena je neobična prijateljska utakmica, jer su se sastali pioniri Ragbi kluba "Borac" sa veteranima istog kluba. Povod za odigravanje ovakvog meča je izuzetno značajan, pošto je na taj način svečano otvoren teren u Starčevu namenjen isključivo ovom sportu. Značaj je još veći kada se zna da je to tek drugi teren u Srbiji, a prvi u Vojvodini na kome se igra samo ragbi. Predsednik Ragbi kluba "Borac" i veteran u ovom sportu Radivoje Tasković ističe da su radovi počeli davno, da su se tek u skorije vreme stekli uslovi da ova ideja zaživi.

Tasković ističe da bi drugi klubovi trebalo da slede ovaj primer i da bi to dovelo do popularizacije samog sporta.

Teren je otvoren utakmicom između pionira i veterana RK "Borac", a Tasković je za najvažnije sportom skloniti decu sa ulice.

Ragbi teren u Starčevu najviše će i značiti najmlađima, a kako veterani ističu, uvek će imati njihovu podršku, kako bi se ragbi razvijao i kako bi se što više mališana bavilo ovim sportom.