"Tamiš" izgubio od "Zlatibora"

PANČEVO, 10. maj 2018. (TV Pančevo) – Košarkaši "Tamiša" su izgubili od ekipe “Zlatibora” sa 83 prema 89, u utakmici odigranoj 8. kola Superlige Srbije. Trener "Tamiša" je čestitao na pobedi i rekao da je na njih uticao poraz od “Crvene Zvezde”. Sledeću utakmicu naš klub igra protiv “Mladosti” iz Zemuna 12. maja, ponovo na domaćem terenu.

U 8. kolu Superlige Srbije "Tamiš" je dočekao "Zlatibor Čajetinu" u direktnoj borbi za četvrto mesto u grupi A, koje vodi u plej-of. U prve dve deonice vodila se ravnopravna borba, da bi na početku treće četvrtine gosti napravili seriju 10:0, koju su povećavali do isteka 30. minuta. "Tamiš" je uspeo u poslednjoj četvrtini da smanji zaostatak i priđe rivalu, ali pančevački košarkaši nisu imali snage da dođu do preokreta. Konačan rezultat "Tamiš" 83 "Zlatibor Čajetina" 89. Goste je do pobede vodio Dragoslav Papić sa 24 ubačena poena, šest skokova i četiri asistencije, čime je ostvario 33 indeksna poena. U domaćoj ekipi istakao se Ivan Smiljanić, koji je postigao 20 poena i 9 skokova i utakmicu završio sa indeksom korisnosti 30. Dobru partiju pružio je i iskusni Knežević, koji je ubacio 15 koševa, uz šut iz igre za dva poena sedam od sedam. Posle ove utakmice "Tamišu" je ostala samo teorijska šansa da se plasira u plej-of, dok je "Zlatibor" na korak do plasmana.

Posle osam kola Superlige "Tamiš" je na petom mestu grupe A sa učinkom 2-6, dok je "Zlatibor" na četvrtom mestu sa četiri pobede i isto toliko poraza. U sledećem kolu, koje se igra već u subotu "Tamiš" u Hali sportova dočekuje "Mladost" iz Zemuna. Meč je na programu od 18:30.