"Dinamo" bolji od lidera Superlige

PANČEVO, 23. maj 2018. (TV Pančevo) – Rukometaši „Dinama“ pobedili su lidera tabele „Železničar 1949“ iz Niša sa 32:25 u utakmici 8. kola plej-ofa Super rukometne lige Srbije. Žuto-crni su tako osvojili osmi bod u doigravanju domaćeg prvenstva i zauzimaju četvrto mesto na tabeli.

Niški „Železničar 1949“ dosadašnji lider tabele gostovao je u Pančevu u 8. kolu plej-ofa Super rukometne lige Srbije. Domaći „Dinamo“ je upravo u ovoj utakmici pokazao da nije slučajno bio učesnik regionalne SEHA lige i da mu zasluženo pripada epitet jednog od najboljih klubova u Srbiji. Izabranici Ivana Petkovića revanširali su se rivalu za poraz u Nišu i to ubedljivo, sa sedam golova razlike. Posle 60 minuta igre u Hali sportova rezultat na semaforu bio je 32:25 u korist domaćeg tima. Prvotimci dva rivala Vladimir Jevtić i Veselin Jelić smatraju da je „Dinamo“ odigrao bolje ovaj derbi kola.

Strateg gostiju Josip Petković imao je šta da zameri svojim igračima.

Trener „Dinama“ Ivan Petković izjavio je da je veoma važno što je njegova ekipa uspela da se oporavi posle dva poraza i pobedi pred domaćim navijačima koji su došli u velikom broju.

Na tabeli plej-ofa sada je „Vojvodina“ na liderskoj poziciji „Železničar“ je drugi i ove dve ekipe će se direktno boriti za prvo mesto u međusobnom duelu za titulu šampiona. „Dinamo“ je četvrti sa osam bodova i u pretposlednjem kolu gostuje „Partizanu“ u Beogradu.