Najbolji sportisti Pančeva

ŽOK Dinamo Azotara je najbolji klub u pančevačkoj opštini u 2009 godini. Najbolja sportistkinja je plivačica "Tamiša" Nađa Higl, a najbolji sportista je Miloš Stojanović veslač "Tamiša". Oni su prvonagradjeni u Izboru najboljih sportista našeg grada u 2009. godini, koje je organizovao Sportski savez Pančeva.

Tradicionalni izbor najboljih sportista Pančeva održan je u prepunoj sali Kulturnog centra. Birani su najbolji u 13 kategorija, uz nekoliko specijalnih priznanja a dodeljen je i Trofej Sportskog saveza Pančeva.

Prvo su nagrade uručene najmladjim sportistima medju kojima je najuspešnija Osnovna škola "Stevica Jovanović". Nagrada za najsvestranijeg učenika pripala je Milošu Brajoviću iz škole "Olga Petrov" iz Banatskog Brestovca.

Najuspešniji veteran je Vladimir Savić, triatlonac "Tamiša" i prvak Evrope u Portugalu, najperspektivniji sportista je Dejan Pešić član Streljačke družine Pančevo 1813, dok je najperspektivnija sportiskinja Jelena Dukić iz Džudo kluba Dinamo.

Branko Grbić član Šah kluba "Ivo Kurjački" izabran je za najuspešnijeg pionir u 2009. godini, a najbolja pinorka je Kristina Đaković atletičarka "Dinama".

U kategoriji osobe sa posebnim potrebama, najbolja je bila Slađana Lazić članica "Klikera".

(na slici Milena Rašić, odbojkašica ŽOK Dinamo i članica reprezentacije Srbije) Kod kadeta, najbolji su bili Predrag Nikolajević džudista Dinama i Marija Obradović rukometašica "Dinamo Petrohemije".

Podeljeno je i devet specijalnih priznanja za odlične sportske rezultate u 2009 godini. Priznanja su zaslužili: teniser Aleksandar Slović, atletičarka Marina Munća, odbojkašica Milena Rašić, karatista Valentin Popa, takmičarka tekvandoa Marijana Sužuković, šahistkinja Ksenija Tomin, osnivač "Srpske Sparte" Zoran Rajačić, šahovski radnik Miladin Mitrović, plivačica Jovana Bogdanović, dok je sportski radnik 2009. godine rukometni pregalac Čedomir Ješić.

Novinari su imali tri kategorije. Sportski podvig godine je Fudbalski klub "Borac" iz Starčeva, sportski radnik-najzahvalniji sagovornik sekretar karate kluba "Dinamo" Nikola Krstić, dok je sportski promašaj godine, po mišljenju novinara, Ženski rukometni klub "Dinamo Petrohemija". Za trenera godine izabran je Sebastijan Higl iz plivačkog kluba "Tamiš", trener svetske prvakinje Nadje Higl. Trofej grada Pančeva, koji se po prvi put dodeljuje ove godine dobili su sportista 20 veka u Pančevu Dušan Patić, prvak sveta u streljaštvu Magdalena Herold, prvak sveta u karateu Predrag Stojadinov i naravno ovogodišnja svetka prvakinja u plivanju Nadja Higl.

Zlatnu plaketu Sportskog saveza za jubileje dobili su: Vaterpolo klub "Dinamo" za 60 godina postojanja, Fudbalski klub Radnik "Stari Tamiš" za 40 godina postojanja i planinarsko društvo "Jelenak" za 50 godina.

Najjunior u 2009. godini je Strahinja Nićić iz kajak kanu kluba "Sportiko", dok je najjuniorka Tašana Bogatinovski iz SD "Pančevo 1813".

Na kraju, izabrane su i glavne kategorije. Za najboljeg sportistu proglašen je Miloš Stojanović iz veslačkog kluba "Tamiš". Najbolja sportiskinja u 2009. godini je Nadja Higl članica plivačkog kluba "Tamiš", a najbolji klub u Pančevu ove godine, po mišljenju Sportskog saveza je Ženski odbojkaški klub "Dinamo Azotara".