KK Tamiš bolji u derbiju

PANČEVO, 26. decembar 2009. (TV Pančevo) - Pobednika u derbiju 14. kola Košarkaške lige Srbije odlučila je odlično odigrana prva četvrtina pančevačkih košarkaša.

Košarkaši KK Tamiš Petrohemija od samog starta krenuli su silovito. Bili su odlični naročito u odbrani, ali i u napadu, što je rezultiralo velikom prednošću na kraju prvog perioda igre od 16 poena razlike. Igrači KK Metlaca iz Valjeva su pokušali u nastavku utakmice da nadoknade veliki minus, ali se ispostavilo da je razlika bila prevelika, pa su gosti na terenu pančevačke Hale sportova morali da se zadovolje sa tri poena minisa na završetku utakmice.

U prvoj četvrtini zabeležen je rezultat 27:11 za KK Tamiš, u nastavku, po četvrtinama, je bilo 14:23, 18:20. 24:26, do konačnih 83:80 za Tamiš Petrohemiju.

KK Tamiš je šestom mestu na prvenstvenoj tabeli posle 14 odigranih kola (sa skorom od 8 pobeda i 6 poraza). Sledi pauza do 9. januara, kada se prvenstvo nastavlja utakmicama 15. kola. Pančevački košarkaši gostuju u Kruševcu, kod KK Napredak Rubin. Kruševljani su trenutno četvrti u elitnom rangu, ali KK Tamiš ih je u prvom delu prvenstva.savladao sa rezultatom 86:71.