Fudbaleri "Železničara" na vrhu tabele

PANČEVO, 3. septembar 2018. (TV Pančevo) – Fudbaleri pančevačkog „Železničara“ pobedili su ekipu „Omladinca“ sa 1:0 u 3. kolu Srpske lige „Vojvodine“ i tako zauzeli prvu poziciju na tabeli. Jedini gol na utakmici postigao je Nikola Radisavljević sredinom drugog poluvremena.

U derbiju 3. kola Srpske lige „Vojvodine“ na Sportskom centru „Mladost“ domaći „Železničar“ dočekao je ekipu „Omladinca“ iz Novih Banovaca u borbi za prvo mesto na tabeli. U prva dva kola oba rivala su ostvarila trijumfe, tako da je ulog bio veliki. Očekivano viđena je tvrda utakmica, mnoštvo oštrih startova, veliki broj intervencija lekarskih ekipa i dva crvena kartona. U prvom delu meča nakon neopreznog starta nad Simonovićem isključen je fudbaler gostiju Ranđić. U drugom poluvremenu drugi žuti karton zaradio je krilni napadač domaćih Šobat pa je utakmica završena „deset na deset“. Momenat koji je odlučio pobednika dogodio se u 70. minutu. „Železničar“ je gradio akciju, lopta je stigla do Šalipurovića, koji je uputio odličan udarac sa oko 30 metara prema golu rivala, međutim pogodio je samo okvir gola, ali se na pravom mestu našao Nikola Radisavljević koji je glavom sproveo loptu u mrežu rivala. Do kraja utakmice nije bilo promene rezultata, pa je „dizelka“ ostvarila treću uzastopnu pobedu na isto toliko utakmica i na taj način zauzela prvo mesto na tabeli sa 9 bodova.

Trener „Železničara“ Goran Mrđa nakon utakmice je izjavio:

„Verovatno to niko sa strane nije ni sanjao, da „Želja“ može da izbije na prvo mesto posle tri kola, ali moja uprava, igrači i ja smo verovali u to i vidite da smo posle tri kola na čelu tabele sa maksimalnim učinkom. Mi smo ušli takmičarski u ovu utakmicu, znali smo da ako uđemo drugačije, da je protivnik kvalitetniji i da nemamo neke velike šanse. Sa druge strane mislim da smo pametno i taktički odradili utakmicu. Naš klub pored takmičarskog dela napreduje i organizaciono u svakom pogledu, tako da se nadam da ćemo u narednom periodu nastaviti sa još boljim rezultatima“.

Strelac jedinog gola na utakmici Nikola Radisavljević zadovoljan je dosadašnjim partijama svog tima, kaže da je očekivao čvrstu utakmicu protiv konkurenta za prvo mesto, kao i da se nada povoljnom rezultatu na sledećem gostovanju.

&feature=youtu.be

Posle 3. kola “Železničar” zauzima prvo mesto na tabeli Srpske lige Vojvodine sa maksimalnim učinkom i 9 bodova, dok je gradski rival “Dinamo 1945” drugi sa 7 osvojenih bodova. U sledećem kolu “Železničar” gostuje ekipi “Kabela” u Novom Sadu. Taj meč igra se u nedelju, 9. septembra.