Servisne informacije za 22. decembar

Na severnoj Zemljinoj polulopti zima je počela juče u 18.47 po centralnoevropskom vremenu. U isto vreme na južnoj hemisferi počelo je leto. Zima, najkraće godišnje doba, trajaće 88 dana, 23 sata i 45 minuta. Obdanica će bivati duža.

Sunce je jutros izašlo u 07.10 h a zaći će u 16.03 h.

ZIMSKA SLUŽBA- Putevi u Pančevu su prohodni, a saobraćaj se odvija bez zastoja. U toku noći radnici Zimske službe su čistili sneg i bacali so po putevima jer je i u toku noći padala ledena kiša. Kamioni su bili angažovani na putevima gde je vetar nanosio sneg.

GREJANJE: Prema informacijama koje smo dobili u Grejanju, sve kotlarnice i dve toplane startovale su sa radom na vreme, u 5 sati. Režim grajanja danas će zavisiti od spoljašnje temperature. Za sada nema problema u radu i svi stanovi koji su priključeni na daljinsko grejanje su topli.

POLICIJA: Noć u gradu protekla je mirno, bez remećenja javnog reda i mira i bez saobraćajnih nezgoda.

HITNA: U hitnoj pomoći nije bilo mnogo posla u toku protekle noći. Lekari su obavili 35 ambulantna pregleda i bili su u 10 kućne posete. Pomoć su uglavnom tražili hronični bolesnici. Pregledano je i nekoliko naših najmladjih sugradjana zbog povišene temperature.

ATP: Ovoga jutra normalizovao autobuski saobraćaj odvija se bez problema. Svi autobusi saobraćaju po redu vožnje i bez kašnjenja, a naše sugradjanje ovoga jutra prevozi 49 autobusa, 12 u lokalnom saobraćaju i 37 u prigradskom.

ŽTP: Beovoz ovoga jutra u 05.50 nije saobraćao, sledeći u 06.55 je krenuo po redu vožnje, a prema rečima dežurnog otpravnika vozova i naredni u 07.50 ići će na vreme. Medjunarodni brzi voz iz Rumunije kasni u dolasku 120 minuta. Šinobusi za Zrenjanin danas će saobraćati po redu vožnje.

HIGIJENA – Radnici Higijene radiće na ukljanjanje leda sa staza u naseljima i na pražnjenju kantica.