Servisne informacije za 21. decembar

Na severnoj Zemljinoj polulopti zima počinje danas u 18.47 po centralnoevropskom vremenu. U isto vreme na južnoj hemisferi počinje leto. Zima, najkraće godišnje doba, trajaće 88 dana, 23 sata i 45 minuta. Od ponedeljka će obdanica bivati duža. Poslednjeg dana jeseni noć na geografskoj širini Beograda traje 15 sati i 13 minuta a obdanica samo osam sati i 47 minuta.

SUNCE je izašlo u 7.10, a zaći će u 16.03.

VOJVODINAPUT: Svi putevi u Pančevu su prohodni, a noćas su radnici Zimske službe Vojvodinaputa uklanjali sneg sa dela puta Dolovo-Leanka prema Devojačkom bunaru.

ZAŠTITA ŽIVOTNE SREDINE: Prema informacijama iz Centra za obaveštavanje u toku noći između nedelje i ponedeljka nije bilo poziva gradjana zbog eventualnog zagađenja. Gradski monitoring za merenje aerozagađenja nije zabeležio povećane vrednosti zagađujućih materija.

STRUJA - Deo naselja Tesla je bez struje jutros od 4 sata. Kako saznajemo iz Elektrodistribucije, reč je o kvaru na visoko naponskoj mreži. Ekipe su trenutno na terenu i otklanjaju kvar, a radovi bi trebalo da budu gotovi do 9.30h.

Takodje zbog kvara na visokom naponu bez struje su i potrošači u delu ulica Moše Pijade i Dimitrija Tucovića. Otklanjanje kvara je u toku.

GREJANJE - Ul. Slavka Rodića broj 3, gde se nalazi grejna podstanica, trenutno je bez struje zbog kvara na visoko naponskoj mreži tako da deo Tesle, koji je priključen na ovu podstanicu, nema i grejanje. Ostatak grada je uredno snabdeven grejanjem koje će danas trajati do 22 sata.

ATP - Zbog veoma niske temperature i dotrajalih vozila jutros nije bilo preko 10 polazaka za okolna sela. Kako saznajemo od rukovodioca saobraćaja u ATP-u Borisava Janjića, u gradskom saobraćaju od 8 lionija od jutros idu samo 3 - autobuske linije 2, 11 i 4. Očekuje se da će se u toku dana popraviti stanje i da će se uspostavini neke od izostalih autobuskih linija. Inače, od danas važi zimski red vožnje.

PUP – U Policijskoj upravi našeg grada kažu da je protekle noći u gradu bilo mirno, bez saobraćajnih nezgoda i intervencija na javnim mestima.

HITNA – U Hitnoj pomoći u toku noći bilo je dosta posla. Lekari su obavili 30 ambulantnih pregleda i bili su u 4 kućne poseta. Za pomoć su se uglavnom javljali pacijenti sa povišenom telesnom temperaturom, bilo je i dece i odraslih. Noć je proetekla bez intervencija na javnim mestima.

ŽTP – Beovoz ovog jutra ide po redu vožnje. Šinobus preko Zrenjanina do Orlovata polazi sa zakašnjenjem od sat vremena u 10 člasova, a da li će šinobus u 12 sati za Kikindu poći iz našeg grada još uvek je neizvesno. Predvidjena su još 2 direktna šinobusa do Zrenjanina u 18.10 i 23 sata, čiji polasci takodje zavise od vremeskih uslova. Međunarodni brzi voz iz Bukurešta kasniće ovog jutra 60 minuta, tako da će sa Glavne železničke stanice iz našeg grada krenuti u 9.20h.

HIGIJENA –Radnici Higijene danas posipaju so po pešačkim stazama i stajalištima u svim naseljima. U toku noći posipali so i čistili staze u centru grada.