Putevi u Pančevu zavejani

Putari ne uspevaju da očiste saobraćajnice i puteve u Pančevu pošto sneg pada duže od 24 časa. Autobusi ATP-a kasne i do 50 minuta. Pančevo ipak funkcioniše. Jutros je u Pančevu proglašen IV, i najviši, stepen dežurstva u čišćenju puteva Sve raspoložive ekipe Zimske službe „Vojvodinaputa“ trenutno čiste sneg na svim važnim saobraćajnicama i regionalnim putevima. Sneg, ipak, ubrzo ponovo prekriva sve što je očišćeno.

- Svaki put koji se očisti za dva sata ponovo bude pod snegom, pa se efekti čišćenja putara ne vide, rekao je za TV Pančevo Slavko Jovanović, šef Zimske službe u "Vojvodinaputu".

Na čišćenju ulica u gradu angažovane su 3 ekipe, sneg u selima čiste 2, a sve ostale ekipe su na regionalnim putevima. Jovanović ističe da će se situacija na pančevačkim putevima popraviti tek kada sneg prestane da pada.

- Očekujemo da nekoliko sati nakon prestanka padanja snega, budu raščišćeni prioritetni putevi, a ubrzo nakon toga i oni manje važni pravci, kazao je Jovanović.

- Sneg dovoljno dugo pada da ga je nemoguće očistiti. Sreća je što temperatura nije niska, pa se kolovozi ne lede, kazao je Jovan Stanković iz Direkcije za izgradnju i uređenje grada. On je građane zamolio za strpljenje.

Član Gradskog veća zadužen za saobraćaj, Miladin Šakić je rekao da bi situacija možda bila malo bolja da je u ponedeljak uveče proglašen IV stepen dežurstva, ali da je sve što se trenutno čini maksimum.

U toku dana otkazan je jedan polazak sa pančevačke autobuske stanice. Autobusi iz Padine, Opova i Tomaševca kasne od 40 do 50 minuta. Autobusi iz Beograda kasne 10 minuta, dok, kažu u ATP-u, polazak za Beograd ide po redu vožnje.
Sve ekipe JKP Zelenila od utorka ujutru, od 6 sati, rade na čišćenju pijaca i grobalja.

- Ovaj sneg je dosta težak, pa se pod njim lome i grane na drveću, rekao je direktor JKP Zelenilo, Danilo Bjelica.

Tri ekipe ovog preduzeća sa mehanizacijom ceo dan su kružile po gradu, proveravale situaciju i uklanjale odlomljene grane. Pod težinom snega, odlomila se velika grana u Gradskom parku, ispred zgrade TV Pančevo. Na sreću, niko nije povređen. Ekipe JKP „Zelenila“ granu su isekle i odnele, a u toku sledećih dana, kako najavljuju, moraće da iseku i celo drvo.

So je u toku noći između ponedeljka i utorka bačena ispred svih javnih institucija po gradu. Ali, pošto je sneg, u međuvremenu, napadao, bacanje soli je postalo besmisleno. Ekipe JKP Zelenila su pomagale i u čišćenju snega ispred vrtića. Parkiranje u Pančevu se neće naplaćivati sve dok parkinzi ne budu očišćeni, odlučili su u JKP „Higijena“.

Meteorolozi najavljuju da će sneg padati neprekidno do srede popodne. Tek tada se može očekivati potpuna normalizacija stanja.